KULT FORUM

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Nie będziemy natomiast tolerować szerzenia nienawiści oraz obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.
  • Index
  •  » KULT FORUM
  •  » Temat na gorące wieczory czyli jakie piwo lubicie...

#1 2006-08-09 19:04:30

Strażak
Użytkownik
Z: PoLsKa PoŁuDnIoWa
Serwis

Temat na gorące wieczory czyli jakie piwo lubicie...

... w sumie kolejny raz nawiązuje do alkoholizowania się, ale mam takie niedysktretne ale adekwatne pytanie do towarzystwa... Jakimi markami piwa chłodzicie umysły, ciała, duże w gorące letnie, wakacyjne wieczory, w sumie to kojeny dział z cyklu "z pamiętnika młodego alkoholika" i nie wprowadza postaw niezgarszających ale jestem ciekaw, który ze smaków goryczy wam najbardziej odpowiada, ja jestem prostym chłopakiem z podbeskidzia, u nas to klasyką jest TYSKIE, ŻYWIEC, LECH i bliskie naszym terenom TATRA i HARNAŚ, ale na woodstocku w tym roku dowiedziałem się, że nie tylko tymi markami ludzie żyją, napiszcie proszę co u was się pije... pozdrowionka

...nic nie jest takie jakim być się wydaje...
smilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmile

#2 2006-08-09 19:13:47

donkey
Zbanowany
Z: Marsa

Re: Temat na gorące wieczory czyli jakie piwo lubicie...

Ja lubię Carlsberg (teraz już nawet tani jest i butelkę można wywalić wink), także budweisera- tego w czechach robionego. Niestety w Polsce drogi i trudno znaleźć. Z naszych lubię tyskie, także jego odmianę książęce. To gorzkie piwka raczej, z drugiej strony lubię warkę "pudzian" strong smile wink.

Ostatnio edytowany przez donkey (2006-08-09 19:14:32)

Znam 94-letniego starca, który całe życie pił, dziś jeszcze pije i jest zdrów jak ryba. Brat jego natomiast nie brał nigdy kropli do ust i umarł, mając 2 lata. (Julian Tuwim)

#3 2006-08-09 19:20:22

qman
Użytkownik
Z: Kraków/Szczytniki Małe

Obecnie trudno mieć jakiekolwiek konkretne przyzwyczajenia skoro jakość piwa zależy od tego jaka partia produkcji aktualnie zalega na półkach. Generalnie pijam Żywca, Żubra, Calsberga ... czasem Dębowe lub Lecha. Tyskie okazjonalnie. Ale tak jak powiedziałem, często zmieniam gatunki - jednego miesiąca Żubr smakuje jak Żywiec a drugiego jak wyciąg z huty aluminium (puszkowe) albo oczyszczalni ścieków.
Z łezką w oku wspominam Kelta, którego próżno szukać w naszym kraju ... jezeli w ogóle jeszcze go produkują. No i te jego butelki .. smile

Lecz dzień lęki wymiecie,
więc spokojnie możecie
drzwiami trzasnąć
i zasnąć gdy dobranoc powiemy wam. Pach!

#4 2006-08-09 19:24:03

Krzysieq
Użytkownik
Z: Brzeg/Toruń

Ja pijam jedynie Redds'y jabłkowe, które muszą być mocno schłodzone. Choć ostatnio żółty (SUN) mi  się wkręcił nawet...

Krzysiekhm.

#5 2006-08-09 20:01:36

Oleg
Użytkownik
Z: Nowe Crobuzon
Serwis

Krzysieq napisał:

Ja pijam jedynie Redds'y jabłkowe, które muszą być mocno schłodzone. Choć ostatnio żółty (SUN) mi  się wkręcił nawet...

W temacie była chyba mowa o piwie...

A ten sam temat był juz kiedys wałkowany na forum i powtorze: tylko Bosman :)

Może patrzysz na kurwę, myślisz to kurwa, a sam jesteś kurwą dla kogoś tam..

#6 2006-08-09 20:25:57

lubiej
Użytkownik
Z: Warszawa
Serwis

Oleg napisał:

A ten sam temat był juz kiedys wałkowany na forum

http://www.kult.art.pl/forum/viewtopic.php?id=2401 smile

"Kiedy intelektualna część gry przeważa nad duchową, nigdy nie osiąga się sukcesów, nigdy nie dochodzi się do czegoś wielkiego."
John Frusciante

http://tinyurl.com/fru-gif

#7 2006-08-09 20:26:17

rychu
Użytkownik
Z: Tczew

gómiemu wiszę za te TPN'y koncertowe.  Tylko wypłaty doczekam........ Nie powiem narazie co chcociaż patrząc na avatar domyslić sie mozna. Tego to w Krakowie nie mają

Nawet Banan w Pruszczu na koncercie Specka pił (może lubi albo nie mili nic innego - ale tak czy inaczej szacunek wiekszy mam do Pana waltornisty)

Ostatnio edytowany przez rychu (2006-08-09 20:28:22)

Ludzie nie wykształceni sa o wiele lepsi od ludzi wykształconych.
Człowiek wykształcony jest silnie spaczony swoją wiedzą.
                                                                                                               A. C.

#8 2006-08-09 20:59:17

persona_non_grata
Użytkownik
Z: Chrześcijańskiej Unii Jedności

The winner is:

- Calsberg
- Tyskie
- Harnaś
- Kasztelan ( rodem z Sierpca ... dostępny głównie na mazowszu ale i na śląsku widziałem )
- Lvivskie Premium - smak moich zeszłorocznych wakacji smile Po prostu pyszne

Nie lubie piwa mocnego. 5% w zupełności mi wystarcza.

Ostatnio edytowany przez persona_non_grata (2006-08-09 20:59:38)

#9 2006-08-09 21:06:44

Arahia
Użytkownik
Z: ouʇʎzɔzS

Nie lubię piwa które zalatuje chmielem np. Calsberg, Lech, Heineken, tak samo jak Redsów, Freeqów itp. ale zdarza się że wypiję.

Preferuję natomiast:

Czarny Specjal
Tyskie
Żywiec
Łomża Mocna
Volt
Faxe-te słabsze
Warka czerwona

Gómi będzie leżał nieprzytomny jak się wszyscy zbierzemy ;>

miniu-miniu sound system!http://img98.imageshack.us/img98/445/rana1jp.gif

#10 2006-08-09 21:08:15

wr
Użytkownik

persona_non_grata napisał:

The winner is:
- Lvivskie Premium - smak moich zeszłorocznych wakacji smile Po prostu pyszne

moich też big_smile chociaż we Lwowie bardziej popularny był pan bimbo big_smilebig_smilebig_smile

a z piwek to:

nr 1 - Heineken
nr 2 - Lech
nr 3 - Tyskie, Żywiec

#11 2006-08-09 21:17:50

Greebqu
Użytkownik
Z: Rawa Mazowiecka

qman napisał:

Z łezką w oku wspominam Kelta, którego próżno szukać w naszym kraju ... jezeli w ogóle jeszcze go produkują. No i te jego butelki .. smile

produkuja, produkuja smile w te ferie zimowe jak bylem na nartach to pare(nascie? wink ) sprowadzilem do Polski. jeszcze nawet butelka na pamiatke sie ostala, bo na prawde spoko wyglada. Kelt jest BARDZO dobry-polecam wszystkim mieszkajacym blisko poludniowej granicy. wink

- Kasztelan

ło panie. moze zalezy od partii, ale Kasztelan to bylo chyba najgorsze piwo (bo sikacze jak freeq czy redds nie zasluguja na nazwe 'piwo'...) jakie w zyciu pilem. no i z tego co pamietam jego cena tez nie jest jakas wygorowana. smile

moje podium wyglada nastepujaco:
-heineken
-carlsberg
-zlaty bazant

http://www.zlatybazant.sk/pivo.html
ze zlatych bazantow pilem tylko tego pierwszego-ze zlota folijka na szyjce i tego czarnego.
strasznie smaczne piwa.

pozdro dla piwoszy :]

#12 2006-08-09 21:19:40

qbanez
Użytkownik
Z: Zgorzelec
Serwis

Ja nie pije alkocholu, ale jak juz to tylko Heineken'a - do grilla jedno czy coś... a tak to skończyłem z nałogiem alkocholowym wink

Zapraszam na fotobloga--> www.qbanez.flog.pl
Oraz na myspace--> www.myspace.com/qbanez
http://img50.imageshack.us/img50/8030/userbar225064au5.gif GG: 1947809
Nie szukaj drogi - znajdziesz ją w sercu...

#13 2006-08-09 21:22:48

Karczma
Użytkownik

Posłuchajcie młode wilki starego wilka: TYLKO WOJAK!!!

"Gdybym była całkiem mała, to bym wsiadła do sandała"- Fasolki

#14 2006-08-09 21:26:38

persona_non_grata
Użytkownik

Greebqu napisał:

ło panie. moze zalezy od partii, ale Kasztelan to bylo chyba najgorsze piwo (bo sikacze jak freeq czy redds nie zasluguja na nazwe 'piwo'...) jakie w zyciu pilem. no i z tego co pamietam jego cena tez nie jest jakas wygorowana. smile

To piwo przez ostatnich kilka lat mocno się zmieniło - nie jest wyśmienite ale jak dla mnie 3 razy lepsze od Volta czy Warki. Jest ono bardzo popularne w Płocku ( w okolicznych wsiach to zazwyczaj jedyne dostępne piwo! ) wink i stąd dość często je spożywam. A co do piwa z różnych partii - raz trafiła w moje ręce buteka Tyskiego, było okropnie gorzkie i obrzydliwe, aż ryj wykręcało.

#15 2006-08-09 21:26:51

kroy
Użytkownik
Z: Siemce
Serwis

DLa osób które lubią mocne tanie i nie śmierdzące spirolem piwo polecam Wojaka Super Mocnego 9%
Wypijam 4 i mam bombe jak po 8 normalnych:)

Podobnie Spiżowe mocne tyle, że ono kosztuje 5.50, za to alkoholu i mocy nie czuć praktycznie w ogóle. Kkto pił ten wie o czym mowa.

A z klasycznych-podwórkowych(kolejnośc nieprzypadkowa) to:
1)Żubr-tani & dobry
2)Tyskie- regionalne, niedrogie i dośc smaczne
3)Lech- droższe, za to bardzo smaczne, chyba smakowo najlepsze
4)Lech L!te- taka oranżadka o smaku piwa, dobre na upalne dni choć drogie

Z kolei moje piwa znienawidzone:
-Warka Pstrąg -co to w ogóle jest, słodkie, ochydne i sprzedają na metry-bleeee jedyny plus to moc tego czego
-Harnaś- zraziłem się do tego piwa gdy pewnego razu trafiłem na puszkę w której moje piwo miało smak spirytusu i nie dało się tego po prostu pić. od tego czasu, boje sie znów próbowac
-Reds, Friq, Dżindżer i inne ciulstewka o msaku innym niż piwo. Wiem, ze kobity je lubią ale jak dla mnie pić takie piwo to ujma dla piwa:)
Do Redsa mam uraz szczególny bo raz się przypadkowo uchlałem tym ciulstwem i Reds jabłkowy kojarzy mi się z 2-dniową zgagą i jabolem, błee

Pzdr.

Ale ja widzę , że świat już prawie runął..  I co ?
I mam kurwa dobry humor !

#16 2006-08-09 21:32:20

Iwo
Użytkownik
Z: Poznań
Serwis

Dog In The Fog.

Ale to się rozlazło, wszystko przejęła pijąca piwo z red bullem młodzież, bezustanny pierdolony klabing, czilałt i neolingwizm.
We'll see the city fucking fight...

#17 2006-08-09 21:33:44

Greebqu
Użytkownik
Z: Rawa Mazowiecka

KroY, piwa sie nie pija zeby sie zbombardowac... zreszta nie zabardzo jest jak. kiedy spozywasz przy jakims jedzonku, kulturka, odpoczynki miedzy jedym a drugim to i 10 mozesz w jeden wieczor wciagnac i sie nie zbombardowac.
a jak mam ochote na bombe to kupuje 0,7 finlandii, ale to juz inny temat wink

#18 2006-08-09 21:34:40

persona_non_grata
Użytkownik

Arahia napisał:

Nie lubię piwa które zalatuje chmielem...

Nie ma piwa bardziej zalatującego chmielem niż Pilsner Urquell. Jak je piłem pierwszyi ostatni raz to smakowało mi jak z majerankiem, jakby było wczoraj robione. Okropne yikes

#19 2006-08-09 21:35:56

kroy
Użytkownik
Serwis

To zalezy od osoby i sytuacji. Jak idę np. na imprezę albo piłem dzień wcześniej wódkę to wolę się napić piwa dla urozmaicenia.
A pozatym zbombardowac =/= leżeć na ziemi w swoich rzygach i mieć urwany film, przynajmniej dla mnie;]

#20 2006-08-09 21:39:39

Strażak
Użytkownik
Z: PoLsKa PoŁuDnIoWa
Serwis

Fakt Wojak Super Mocny i Karpackie (oba browarki o mocy 9-9,6%) to są dobre jak ktoś ma niski budżet a chęć na bombieenia się:) W smaku średnio dobre ale jak się ma nikczemny plan szybko uśmiech nabyć to są wsam raz, nie mniej pare łyków spirytusu taniej by wyszło a efekt byłby porównywalny, dodam jeszcze że końcówka takiego piwa to własnie ciężka do wypicia gorycz silnie zalatująca spirytusikie,... pozdorwionka dla Piwoszy, dzięki za nie ignorowanie mojego wątku, mimo iż nie dawno był podobny.... no cuż pewnie poszedłem na piwo jak rządził na pierwszej stronie forum:)

a jeszcze jedno:)

Greebqu napisał:

a jak mam ochote na bombe to kupuje 0,7 finlandii, ale to juz inny temat wink

Greebqu to kiedy indziej:) Pozdrowionka

Ostatnio edytowany przez Strażak (2006-08-09 21:43:28)

...nic nie jest takie jakim być się wydaje...
smilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmile

#21 2006-08-09 21:42:30

nowy
Użytkownik
Z: WaWa
Serwis

1.Donagger - 1,25 zl (Tesco)
2.Kenigger - 1,29 zl (Biedronka)
3.Volt - 1,69 (Tesco)

To mnie kreci wink

burmistrz: Roznica miedzy L&F a wyzej wymienionymi forumowiczami jest taka, ze on byl prawdopodobnie chory psychicznie, a pozostali sa po prostu glupi.

#22 2006-08-09 21:46:13

donkey
Zbanowany
Z: Marsa

nowy napisał:

1.Donagger - 1,25 zl (Tesco)
2.Kenigger - 1,29 zl (Biedronka)
3.Volt - 1,69 (Tesco)

To mnie kreci wink

Kiedyś piłem takie piwo puszkowe marki "Piwo" (żółta puszka, 1 zeta) i tak jakbym jadł drożdże. Po nich też kręci smile.

Znam 94-letniego starca, który całe życie pił, dziś jeszcze pije i jest zdrów jak ryba. Brat jego natomiast nie brał nigdy kropli do ust i umarł, mając 2 lata. (Julian Tuwim)

#23 2006-08-09 21:58:34

Arahia
Użytkownik
Z: ouʇʎzɔzS

KroY napisał:

DLa osób które lubią mocne tanie i nie śmierdzące spirolem piwo polecam Wojaka Super Mocnego 9%
Wypijam 4 i mam bombe jak po 8 normalnych:)

Naprawde smakuje wam Wojak? Czy to takie picie z przymusu? ;>
Kiedyś wypiłam dwa duże, bo kolega przekonywał,że warto spróbować... wszystko było dobrze póki nie skończyłam drugiego...spaw-acz ;} nie dość że ochydnie smakuje to głowa po nim boli, wypiłam tylko dwa, a rano czułam się jak po ruskim paliwie rakietowym-tak przypuszczam wink Nie mogę pić piwa które mi nie smakuje,nawet jeśli mam ochotę na boombe ;> co się żadko zdarza, a jak się zdarzy kupuję Szampana za 4,99zl w ilości "ile potrzeba" i mam dobry trunek,który ze smakiem i przyjemnością przełkne.

Dla mnie Wojak niczym się nie różni od Dębowego mocnego,obydwa wywołują u mnie "akcję zwrot" yikes

Nie ma piwa bardziej zalatującego chmielem niż Pilsner Urquell. Jak je piłem pierwszyi ostatni raz to smakowało mi jak z majerankiem, jakby było wczoraj robione. Okropne yikes

Zgadzam się, wypadło z głowy, mi smierdziało skarpetami wink
<tyskie> Pyk!

miniu-miniu sound system!http://img98.imageshack.us/img98/445/rana1jp.gif

#24 2006-08-09 22:11:37

kroy
Użytkownik
Serwis

Arahia, teraz sie zorientowałem ze jesteś laską:D

Mimo wszystko Wojak to jest raczaj piwo dla facetów. Wiesz sprawa honoru i tak dalej:D

Mnie tam pierwsze opije się dośc cięzko ale drugie i następne już są dla mnie obojętne

A co do szampana, to jak dla mnie jest to najgorszy trunek pod słoncem. Strasznie nie trawię i przełykam go tylko wtedy gdy na serio wypada(Sylwester i własciwie tyle). Z bąbelkami to, niedobre. Unikam jak mogę smile

Pzdr,

Ostatnio edytowany przez KroY (2006-08-09 22:14:08)

#25 2006-08-09 22:12:20

Maciej
Użytkownik
Z: Stettin, Schönau

Ja tak okazyjnie czasmai jedno może dwa żeby się lepiej spało smile

1. BOSMAN (z beczki jest przezajebisty)
2.Lech (tylko zimny)
3.Dog in the Fog
4.Piwo robione przez moją babcie wink ciemne
5.Napój chmielowy o nazwie Karmi, lubie czsami wypić ciemne piwo dla smaku raczej niż dla alkoholizowania się chociaż wyżej wymienione też lubie i są dobre wegług mnie wink

http://imagegen.last.fm/SimpleKmod/recenttracks/4/Maciekat.gif

• Index
  •  » KULT FORUM
  •  » Temat na gorące wieczory czyli jakie piwo lubicie...

Stopka forum