KULT FORUM

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Nie będziemy natomiast tolerować szerzenia nienawiści oraz obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

#26 2010-04-10 11:05:36

rychu
Użytkownik
Z: Tczew

Re: Katastrofa samolotu prezydenckiego

Ja od dłuższego czasu czułem, że któregoś dnia ten samolot się spektakularnie rozpierdoli..... ale nie w takim składzie.
Już po katastrofie Millera powinna być zmiana maszyn.

Ludzie nie wykształceni sa o wiele lepsi od ludzi wykształconych.
Człowiek wykształcony jest silnie spaczony swoją wiedzą.
                                                                                                               A. C.

#27 2010-04-10 11:12:24

Krzysieq
Użytkownik
Z: Brzeg/Toruń

Shreku, z całym szacunkiem, ale 'polactwo' się okazalo w Twoim pierwszym poście. Ale nie czas i miejsce na swary.

Krzysiekhm.

#28 2010-04-10 11:14:32

Jantoś
Zbanowany
Z: awsze KULT !

sad
*
największa tragiedia od czasu śmierci Papieża.

So we don't want no prohibition in a Warsaw
So we don't want no prohibition in a Cracow, eja!
http://www.sprecords.com.pl/images/stories/artysci/small/ldopa.jpg

#29 2010-04-10 11:21:35

wacuaw
Użytkownik
Z: elblążkowo city east

Ja już widzę wojnę domową...
No i datę i miejsce kostucha dopasowała...
Współczuję rodzinom i bliskim...

Gdybym umiał to sam bym przed sobą klękał!

Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży. To, że już więcej do niej nie należę.” ...

#30 2010-04-10 11:23:19

GUMA 70
Użytkownik
Z: Nowolipek

brak mi słów... [*]
trudno uwierzyć
na pokładzie był mój kolega z BOR-u

Ja chcę, ja chcę, ja pragnę, poznać w końcu prawdę...

#31 2010-04-10 11:24:02

holyfido
Użytkownik
Z: Vrotizla

Tragedia.
Niepotwierdzone informacje mówią o 3 osobach, które mogły przeżyć i są ciężko ranne.
Na razie klasa polityczna pokazuje klasę. Nie podoba mi się co prawda porównanie
zbrodni katyńskiej sprzed 70 lat do tej tragedii, ale rozumiem, że to na gorąco.
Pierwszy takie porównanie przedstawił Wałęsa, potem podjął je jakiś poseł z PiS.
Mam nadzieję, że nikt nie wpadnie na pomysł akcji "Nie płakałem po Kaczyńskim".

Oprócz całej kancelarii prezydenckiej wraz z parą prezydencką, zginęli prawie wszyscy
najwyżsi dowódcy Wojska Polskiego. Dowódca Wojsk Operacyjnych, Marynarki Wojennej,
Szef Sztabu Generalnego, Dowódca Wojsk Specjalnych.

#32 2010-04-10 11:31:23

gad4
Użytkownik
Z: Ciechanów

holyfido napisał:

Makabra...

Jednak boję się, że taki scenariusz jest możliwy. Boję się, bo już dosłownie chwilę po katastrofie na innym forum internetowym koleś napisał takie słowa, że zwątpiłem. Zwątpiłem w Człowieczeństwo.

Nogi mają ziemię,
Oczy mają niebo,
Nos ma powietrze,
Więcej jest zbyteczne.

#33 2010-04-10 11:36:07

Marilyn
Użytkownik

Jantoś napisał:

sad
*
największa tragiedia od czasu śmierci Papieża.

Po co to od razu papieża przywoływać?

http://www.skladnica3xk.art.pl/skl.jpg
...

#34 2010-04-10 11:52:28

Viciu
Użytkownik
Z: Skarżysko/Kraków
Serwis

Marilyn napisał:

Po co to od razu papieża przywoływać?

byc moze po to,ze w moim krotkim co badz zyciu podobny szok i niedowierzanie wywolaly tylko u mnie wlasnie smierc Jana Pawla II i wiesci o zamachu na WTC, i mysle,ze nie jestem w podobnych uczuciach odosobniony, ale nie czas na to...

moglem nie lubic, nie zgadzac sie ale brakuje mi slow...kolejne rocznice katynskie beda mialy jeszcze mocniejsza symbolike...

Viciowy blog
Viciowy last.fm
Viciowy digart
Wystarczy jeden błąd, a potem cały ten mecz zwany życiem trzeba rozgrywać sflaczałą piłką...

#35 2010-04-10 11:59:31

Królowa Życia
Użytkownik
Z: szczecin/stolyca
Serwis

holyfido napisał:

już wpadają. piszę pracę o wizerunku kultury w demotywatorach, więc - mimo że się trochę wzdrygałam - weszłam tam. nie polecam co wrażliwszym, poziom poczekalni sięga miejscami dna piekieł.

oglądałam tvn24 od wczesnego ranka, bo katyń to ważne miejsce w historii mojej rodziny. w ciągu pół godziny ze spokojnego śniadania przed telewizorem zrobiło się coś aż tak niewiarygodnego. spóźnienie-awaria-tragedia-87 osób - 132 osoby - nie ważne ile, ale wszyscy.

już w pobliskim kościele biły dzwony.

http://img122.imageshack.us/img122/5688/oazatc8.jpg
...i powiesz sobie - popełnił błąd, ale adam małysz też je popełnia.
Kubeczek

#36 2010-04-10 12:06:11

Viciu
Użytkownik
Serwis

u mnie nie biły, ale myśle ze nie potrzeba...jest sobota a za oknami nie widze zywej duszy...niekotrzy ludzie tworzacy demoty, niektore wpisy na forach,komentarze...ciezko nazwac te osoby ludzmi, kazdy ma prawo jednak do swoich uczuc, do swojego zdania...

naszla mnie taka refleksja..szykuja sie przyspieszone wybory. uwazam,ze powinny sie odbyc z zachowaniem wszelkiej godnosci. tragedia zabrała nam głowe panstwa i dlatego kampania powinna uszanowac to. jesli jednak politycy przekrocza pewne granice, jesli nie zamysla sie nad tym co sie wydarzylo i jesli nie zachowaja sie wlasnie w ludzki sposob, to pomimo tego co mowilem w wielu innych watkach na temat glosowania nie pojde do urny...

Viciowy blog
Viciowy last.fm
Viciowy digart
Wystarczy jeden błąd, a potem cały ten mecz zwany życiem trzeba rozgrywać sflaczałą piłką...

#37 2010-04-10 12:19:17

babeo
Użytkownik
Z: Poznania

holyfido napisał:

Niepotwierdzone informacje mówią o 3 osobach, które mogły przeżyć i są ciężko ranne.

Któryś z dziennikarzy który jest tam na miejscu i nakręcił taki film biegnąc z kamerą dopóki go nie zatrzymali na około godzinę od tragedii podał, że do teraz nie pojawiła się żadna karetka sad

'Chciałbym być taki młody i inteligentny i pisać takie teksty jak Ziemkiewicz'
Kazik podczas podpisywania NIEPIOSENEK - Empik, Poznań, 29.05.2008

#38 2010-04-10 12:42:35

Viciu
Użytkownik
Serwis

jan mróz dna tvn24 własnie podał ze jakies karetki koło niego przejezdzały, prawdopodobnie to tylko spekulacje ale skoro sie pojawily to trzeba czekac na oficjalny komunikat...

Viciowy blog
Viciowy last.fm
Viciowy digart

#39 2010-04-10 12:44:23

holyfido
Użytkownik
Z: Vrotizla

Któryś z dziennikarzy który jest tam na miejscu i nakręcił taki film biegnąc z kamerą dopóki go nie zatrzymali na około godzinę od tragedii podał, że do teraz nie pojawiła się żadna karetka

Z innych informacji wynika, że pierwsze wozy straży pożarnej pojawiły się już w minutę po wypadku.
Lotniska mają chyba służby w gotowości na takie wypadki.
Ponoć jednak nikt nie przeżył.

#40 2010-04-10 12:45:14

kult82
Użytkownik
Z: Lubsko

holyfido napisał:

Tragedia.

Holy ty juz wpadles na taki pomysl.

o co tu kurwa chodzi! pare osob zginelo i wielka tragedia. czemu sie tak nimi przejmujecie? pytam bo nie kumam. rozumiem, ze to tragedia dla osob bliskich i rodzin.  Na Haiti w styczniu zginelo okolo 50k ludzi i jakos nie powstal osobny watek z tego powodu. w moim mniemaniu to tam wlasnie byla tragedia, ktora trwa do tej pory i szybko nie przeminie, a dawno sie o tym przestalo mowic. Haiti to oczywiscie nie jedyne miejsce na swiecie, gdzie dzieje sie tragedia.

Albo Jantoś kuzwa mac! twierdzisz, ze katastrofa lotnicza zalogi rzadu to najwieksza tragedia od czasow smierci papieza?! kurwa! akurat smierc papy to nie jest tragedia, a naturalna kolej rzeczy. ludzie nie sa wieczni.

Jestem rowniez, zaskoczony dzisiejszymi doniesieniami.

#41 2010-04-10 12:47:08

shreku
Użytkownik
Z: okolic Spodka
Serwis

Krzysieq napisał:

[...]

Za SJP: "kontrowersja - rozbieżność opinii pociągająca za sobą dyskusje i spory".
Masz prawo uważać, że może to i polackie. Szczególnie te spory. Ale dyskusje i spory z reguły prowadzą do jakiegoś konsensusu.
Natomiast opluwanie, szkalowanie i obrzucanie błotem drugiego człowieka, wynika moim zdaniem z bardzo niskich pobudek. Bo trudno takie wypowiedzi zaliczyć do dyskusji, ani nawet do sporu.

Ale masz rację, ani pora, ani miejsce...

wacuaw napisał:

Ja już widzę wojnę domową... [...]

A ja mam nadzieję, że ogrom tej tragedii będzie jednak stanowił przyczynek do pojednania i patrzenia w jednym kierunku w polskiej polityce.

babeo napisał:

holyfido napisał:

Któryś z dziennikarzy który jest tam na miejscu i nakręcił taki film biegnąc z kamerą dopóki go nie zatrzymali na około godzinę od tragedii podał, że do teraz nie pojawiła się żadna karetka sad

Inny z kolei przytoczył rozmowę z jednym z ratowników, którzy byli wysłani "na pierwszy ogień", który stwierdził, że nie ma już po co wysyłać tam karetek... sad

La, la, la, la, wszystko prostsze gdy się śpiewa i gra...

Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher.
- A. Einstein

#42 2010-04-10 12:50:59

Marian Bączek
Użytkownik
Z: idane

Widzieliscie zdjęcia tego samolotu? Jak nie to zobaczcie a potem oceńcie czy ktoś mógł przeżyć neutral ludzie

"...Kiedy wjechali na wyniosłość drogi, oczom ich ukazał się las... krzyży..."

#43 2010-04-10 13:09:27

Viciu
Użytkownik
Serwis

kult82 napisał:

o co tu kurwa chodzi! pare osob zginelo i wielka tragedia. czemu sie tak nimi przejmujecie? pytam bo nie kumam. rozumiem, ze to tragedia dla osob bliskich i rodzin.  Na Haiti w styczniu zginelo okolo 50k ludzi i jakos nie powstal osobny watek z tego powodu. w moim mniemaniu to tam wlasnie byla tragedia, ktora trwa do tej pory i szybko nie przeminie, a dawno sie o tym przestalo mowic. Haiti to oczywiscie nie jedyne miejsce na swiecie, gdzie dzieje sie tragedia

Albo Jantoś kuzwa mac! twierdzisz, ze katastrofa lotnicza zalogi rzadu to najwieksza tragedia od czasow smierci papieza?! kurwa! akurat smierc papy to nie jest tragedia, a naturalna kolej rzeczy. ludzie nie sa wieczni.

wiesz,nigdy nie uzylem takich slow do osoby ktorej nie znam, zawsze wypowiadalem je tylko w zartach ale teraz mowie calkowicie serio i jesli ktos sie poczuje tym urazony to niech mi wybaczy. otoz powiem Ci jedno...spierdalaj...na takich ludzi szkoda nerwow i slow, jesli nie rozumiesz co sie wydarzylo to znaczy ze kraj w ktorym zyjesz nie jest dla Ciebie nic wart...spierdalaj stad wiec czym predzej...

Viciowy blog
Viciowy last.fm
Viciowy digart

#44 2010-04-10 13:20:49

artek723
Użytkownik
Z: mowa milczenia

o k..... dopiero się dowiedziałem, mega szok...........

NASZ PREZYDENT, NASZ PREMIER A TERAZ MAMY WAS W DUPIE!!!

#45 2010-04-10 13:27:17

dany
Użytkownik

Przed 5-ma minutami Iwiński przytoczył odejście Toeplitza właściwie poza kontekstem co się dziś stało.
Trudno mu to wyrazić, bo nie dawno Toeplitz a teraz to...

W TVN podczas wywiadu z Romaszewskim w tle pięć lub sześć czarnobiałych zdjęć. Na samym środku i najwiekszy kto?
Szmajdziński....

Wałęsa w pierwszym wywiadzie telefonicznym stwierdza: " ja to jeszcze sprawy sądowe z Kaczyńskimi mam"

pięknie...

#46 2010-04-10 13:34:27

kult82
Użytkownik

kraj faktycznie wart jest dla mnie nie wiele. warci sa dla mnei ludzie.

#47 2010-04-10 13:38:50

shreku
Użytkownik
Z: okolic Spodka
Serwis

Viciu napisał:

kult82 napisał:

o co tu kurwa chodzi! pare osob zginelo i wielka tragedia. czemu sie tak nimi przejmujecie? pytam bo nie kumam. rozumiem, ze to tragedia dla osob bliskich i rodzin.  Na Haiti w styczniu zginelo okolo 50k ludzi i jakos nie powstal osobny watek z tego powodu. w moim mniemaniu to tam wlasnie byla tragedia, ktora trwa do tej pory i szybko nie przeminie, a dawno sie o tym przestalo mowic. Haiti to oczywiscie nie jedyne miejsce na swiecie, gdzie dzieje sie tragedia

wiesz,nigdy nie uzylem takich slow do osoby ktorej nie znam, zawsze wypowiadalem je tylko w zartach ale teraz mowie calkowicie serio i jesli ktos sie poczuje tym urazony to niech mi wybaczy. otoz powiem Ci jedno...spierdalaj...na takich ludzi szkoda nerwow i slow, jesli nie rozumiesz co sie wydarzylo to znaczy ze kraj w ktorym zyjesz nie jest dla Ciebie nic wart...spierdalaj stad wiec czym predzej...

A ja tego tak nie oceniam. Bo nie mam prawa tego oceniać, tym bardziej słowem "spierdalaj".
Skąd wiesz, że kult82 nie mógł mieć na Haiti kogoś bliskiego sercu? A wtedy jego osobista tragedia mogłaby przerosnąć wszystkie inne tragedie tego świata razem wzięte. Tak, jak wcześniej napisałem, każda śmierć jest tragedią, tym większą im bardziej ten, kto odszedł był nam bliski.

La, la, la, la, wszystko prostsze gdy się śpiewa i gra...

Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher.
- A. Einstein

#48 2010-04-10 13:40:40

kult82
Użytkownik

dla sprostowania.

kazdy inny kraj warty jest tyle samo co polska.

#49 2010-04-10 13:43:14

maxłel
Użytkownik
Z: Salonu Recreativo

Nie jest.

Kazik na żywo - Pierdolę Peba
Więcej Salonu Recreativo na koncertach!

#50 2010-04-10 13:47:23

artek723
Użytkownik
Z: mowa milczenia

nie jest kwestia czy ktos kochał lub nie kaczora i innych ale jakis szacunek nalezy sie ....
i jak czytam niektórych posty to robi sie zwyczajnie przykro sad

NASZ PREZYDENT, NASZ PREMIER A TERAZ MAMY WAS W DUPIE!!!

Stopka forum