KULT FORUM

24.09.2010 knż w Zakopanym - info na www.knz.art.pl

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Nie będziemy natomiast tolerować szerzenia nienawiści oraz obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

#1 2004-02-13 23:03:24

LeMur
Zbanowany
Z: tamtąd
Serwis

L U Z...

Ostatnio na kilku forach utworzone zostały luźne tematy [np. forum nŚGK], a ponieważ i na 3xK coraz częściej pojawiają się off topici, wartoby było [przynajmniej tak mi się wydaje] zrobić coś takiego i tu...

Nie wiedząc więc, czy się to przyjmie i spodziewając się opieprzania ze stron wszystkich [już nawetwyobrażam sobie, kto to będzie...] ,otwieram L U Z, czyli topic służący do:

1) wrzucania postów OT bez konieczności zmieniania tematu w gotowych wątkach, czy zakładania nowych tychże;

2) luźniejszych rozmów, wygłaszania hajdparkowych, chaotycznych opinii, czy po prostu pisaniu postów nie pasujących do gotowych już tematów tak, aby nie zaklądać specjalnie nowych; [ale z góry zaznaczam- nie ma to służyć NABIJANIU POSTÓW!!!]

3) służący jako swoisty słup ogłoszeniowy, tak, aby nie zakładano już topiców w stylu "potrzebuję tej i tej piosenki", "skąd można ściągnąć to i to" itp.;

To tyle i na początek czekam na opinie dotyczące mojego pomysłu.

Pozdrawiam więc.

#2 2004-02-13 23:32:33

Sinu
Użytkownik
Z: stolica
Serwis

Re: L U Z...

Kilka powodów dla których to sie nie przyjmie:

- nie wszyscy ten post otworzą, nie wszyscy się dowiedzą i ot wątkii tak się pojawaić bedą

- za jakiś czas się zrobi w tym wątrku taki burdel, że nikt tego nie obejmie
  to jest wyobraź sobie kilka dyskusji n aróżne tematy w jednym watku  przeplatane prośbami i ogłoszeniami

- nikomu się nie będzie chciało przeglądać tego wątku od góry do dołu, zeby może znaleźć jakiśkonkretny temat

- chaos

- chaos

- i nie wiem czy mówiłem CHAOS

pomysł fajny, ale wykonanie jakieś takie nieciekawe

jeśli już to trzeba byłoby taką grupe umieścić obok:
- Forum KKK i Forum testowe, coś takeigo mam iejsce na forum Pidżamy i funkcjonuje mi sie wydaje dobrze

"byle można było śpiewać"

#3 2004-02-13 23:41:04

LeMur
Zbanowany
Serwis

nie wszyscy ten post otworzą, nie wszyscy się dowiedzą i ot wątkii tak się pojawaić bedą

Ci, co otworzą- dowiedzą się, a ci, co nie- będą tu odsyłani i takie wątki powoli będą znikać [choć nie całkowicie]

za jakiś czas się zrobi w tym wątrku taki burdel, że nikt tego nie obejmie
to jest wyobraź sobie kilka dyskusji n aróżne tematy w jednym watku przeplatane prośbami i ogłoszeniami

Nie wiem, jak Ty, ale ja burdelem nazwę raczej to, co się dzieje na pierwszej stronie topiców KKK- od śmierci płk. Kuklińskiego przez koncerty TPN i SPECa po prośbę o wykombinowanie skądś "Czarnych słońc"... TO jest dopiero burdel... ale to tylko moje zdanie...

nikomu się nie będzie chciało przeglądać tego wątku od góry do dołu, zeby może znaleźć jakiśkonkretny temat

To będzie raczej przeglądanie na zasadzie: ooo, w L U Z-ie są nowe posty!

- chaos

- chaos

- i nie wiem czy mówiłem CHAOS

O tem pisałem kilka linijek wyżej...

...pozdrawiam.

#4 2004-02-14 00:05:04

chomicka
Użytkownik
Z: Lodz
Serwis

A ja z kolei zgodze sie z Sinem.... łatwiej mi i tak znaleźć interesujący mnie wątek wśród gąszcza parunastu mozliwych do wyboru na glownym forum 'naszej'  społeczności internetowej, niz szukac wątku wśród 30 stron przeróżnych wypowiedzi w jednym temacie, w którym pojawiają się nowe wiadomosci z taka predkoscia ze bycie na bieżąco ze swoim wątkiem jest wręcz niemożliwe, a przeszukiwanie wszystkiego by znaleźć wypowiedź na interesujący temat jest zbyt żmudna. Drugie - to praktyczna strona, gdzie wszelkie wątki będą się mieszać ze sobą w taki sposób, że z jednego na tle drugiego rodzić się będzie trzeci, i bez klotni sie nie obejdzie.
CHAOS, CHAOS, CHAOS, CHAOS.
Po prostu ja z tego LUZu nie skorzystam, a niekażdy OT zasluguje na miano OT, bo to moim zdaniem forum spolecznosci sluchajacej KKK, wiec rowniez i ich pogladow na zycie.

ZdrawiamPo

[size=14]wafle? nie, dziękuje.[/size]

#5 2004-02-14 00:29:22

QB.
Użytkownik
Z: za kanapy siedzem i piszem

Z cały szacunkiem, ale pomysł to beznadziejny. Jeden wielki bałagan. Tak jak powiedział kolega Sinu, można by otworzyć kolejne forum obok testowego i 3*K.
Choć dla mnie może pozostać bez zmian.
ojojojoj.

Pozdr.

neutral

strażnikom wiary i polaczkom z hymnem ja beznamiętnie mówię 'pa'

#6 2004-02-14 00:55:38

Kubaa
Użytkownik
Z: Poznań
Serwis

Nieeee... to chyba nie wypali sad

Pomysł nie taki zły ale z punktu widzenia organizacyjnego nie do wykonania... takie moje zdanie.

Ot i cała prawda o partii drobnych cwaniaczków. Powtórzę z satysfakcją: nieudacznicy, amatorzy, badziewie, plastik, wydmuszka. Dodałbym jeszcze: przekręty i złodzieje.(...) Część obrońców tego badziewia gdyby prześledzić nicki w wątkach o kurwach niemytych to także ci urażeni. Zbieg okoliczności? (...) Wypierdalać! To mówiłem ja – Jarząbek

#7 2004-02-14 03:28:38

boski_rafal
Użytkownik

burdelem nazwę raczej to, co się dzieje na pierwszej stronie topiców KKK- od śmierci płk. Kuklińskiego przez koncerty TPN i SPECa po prośbę o wykombinowanie skądś "Czarnych słońc"... TO jest dopiero burdel...

Burdel? To o czym w takim razie wg Ciebie dyskutowałoby się poza tym wątkiem? Idąc Twoim tropem rozumowania doszlibyśmy do tego, że 3/4 wątków powstających na 3xK powinno się mieścić w jednym osobnym wątku...

Pomysł utworzenia osobnego forum (tak będzie w dopełniaczu?) też moim zdaniem chybiony - jak wyżej, o czym dyskutowałoby się w takim razie tutaj? Jeśli tylko na tematy związane bezpośrednio z 3xK to co by tu zostało? Relacje z koncertów i niewiele poza tym...

#8 2004-02-14 09:26:19

Kuba
Użytkownik
Z: Zabrze

LeMur,13-02-2004, 23:41 napisał:

Nie wiem, jak Ty, ale ja burdelem nazwę raczej to, co się dzieje na pierwszej stronie topiców KKK- od śmierci płk. Kuklińskiego przez koncerty TPN i SPECa po prośbę o wykombinowanie skądś "Czarnych słońc"... TO jest dopiero burdel... ale to tylko moje zdanie...

nowyś maryś
na tym forum nie dyskutuje sie tylko o 3xk
a ten watek przypomina mi cos w rodzaju watkow na wp.pl:
wpisujcie miasta ktore gratuluja rutkowskiemu medalu
gdzie autor kcial tylko stworzyc watek z duza iloscia wpisow:P

tyle mnie tutaj, pozdrawiam

#9 2004-02-14 10:34:25

Roody102
Użytkownik
Serwis

Większość ludzi przestanie tu zaglądać przy długości dwie, trzy strony, więc zasięg takich ogłoszeń, pytań i informacji będzie coraz mniejszy. Ja na przykład przeczytałem pomysł i więcej tu raczej nie zerknę.

A już pomysł, by wrzucać tu wszelki oftopiki jest bez sensu - wątek o patriotzymie (11) stron chcesz wrzucić do czegoś takiego, żeby przeplatały go ogłoszenia oraz czaty jakiegoś Kamisa z Kazikowcem, no zlituj się. I jeszcze wątek o wegetrianizmie, o Kuklińskim, o ostatnim meczu Legii a na wszyto zasmażka...

Ja wysiadam.

{roody}

Sprzedaliśmy swoje słowa tym, co nas ogłupiają / A ci, ci, co ogłupiają, najlepiej zarabiają / A ci, co dużo zarabiają, ci najlepiej płacą
Kazik - Udana transakcja

#10 2004-02-14 10:38:15

Kutek
Użytkownik
Z: Miasto białego papy
Serwis

Roody102,14-02-2004, 11:34 napisał:

Większość ludzi przestanie tu zaglądać przy długości dwie, trzy strony, więc zasięg takich ogłoszeń, pytań i informacji będzie coraz mniejszy. Ja na przykład przeczytałem pomysł i więcej tu raczej nie zerknę.

A już pomysł, by wrzucać tu wszelki oftopiki jest bez sensu - wątek o patriotzymie (11) stron chcesz wrzucić do czegoś takiego, żeby przeplatały go ogłoszenia oraz czaty jakiegoś Kamisa z Kazikowcem, no zlituj się. I jeszcze wątek o wegetrianizmie, o Kuklińskim, o ostatnim meczu Legii a na wszyto zasmażka...

Ja wysiadam.

Popieram , toc to forum 3xK, a nie jakies tam komentarze na onecie lub cholera wie co tam jeszcze. Niech wiec zostanie jak jest, no moze bez tekstow o Kuklinskim Wisniewskim i innych debilach o ktorych ochoty tu czytac nie mam.

Przemowienie z dnia siodmego, roku biezacego.

#11 2004-02-14 11:53:14

BuRn
Użytkownik
Z: Gdynia
Serwis

Ja korzystając z tego topicu chciałem zamieścić link do jeden z rozmów prowadzonych na gg jak to czytałem płakałem ze śmiechu, miłej zabawy wam zycze http://www.ee.pw.edu.pl/~suskik/gg.txt big_smile

JA WIDZE W PRAWIE KAŻDYM DOMU RELIGIA WIELKIEGO BABILONU

#12 2004-02-14 12:26:51

SzczepanSzczur
Użytkownik
Z: Chorzów
Serwis

A mnie się wydaje, że taki wątek to nie jest najgłupszy pomysł. Rzecz jasna, nie powinien on być po to żeby tu wszystkie oftopiki wrzucać, ale takie sprawy jak "prowokowanie kogoś do polemiki" czy ostrzeganie kogoś żeby uważał przy wysiadaniu z autobusu, to mogłyby się tu znajdować.

Bo nowa koncepcja jest taka, że będziemy złe przemieniać w dobre.
A mnie się zdaje, że to wszystko jest nadzwyczaj niesprawiedliwe.

#13 2004-02-14 14:20:52

Lëper_ôrzé
Użytkownik

SzczepanSzczur,14-02-2004, 12:26 napisał:

A mnie się wydaje, że taki wątek to nie jest najgłupszy pomysł. Rzecz jasna, nie powinien on być po to żeby tu wszystkie oftopiki wrzucać, ale takie sprawy jak "prowokowanie kogoś do polemiki" czy ostrzeganie kogoś żeby uważał przy wysiadaniu z autobusu, to mogłyby się tu znajdować.

a moim zdaniem sa rozne fora dyskusyjne aby gadac na rozne tematy, oczywiscie zawsze sa wyjatki, ale nie widze najmniejszego sensu tworzenia takiego smieciowego watku

#14 2004-02-14 15:31:27

thecoolman
Użytkownik
Z: arejestrowany: 2003-10-18

I tak oto zamiast hyde-parku i wszystkiego, co LeMur miał na myśli aby tu się znalazło tworząc ten wątek, rozpętała się jakże konstruktywna wymiana poglądów na temat samego wątku i jaki on niedobry. LOL!

"Krytyk i eunuch z jednej są parafii, obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi"
A wacuaw na to: "A Mariollaa nadal genialnom aranżom i ogólniom."

#15 2004-02-14 15:44:28

chomicka
Użytkownik
Z: Lodz
Serwis

hehehe to proponuje wrzucać tylko te beznadziejne głupie wątki które nie mają sensu! OK? :DDDDD

[size=14]wafle? nie, dziękuje.[/size]

#16 2004-02-14 16:07:34

misiaq
Użytkownik
Serwis

Pomysł całkiem fajny,a le tak jak mówiono już wyżej nie ma większych szans na jego realizację, gdyż tu bedzie za wielki Chos

porsche GT, zawsze tam 'dzie ti... jee

#17 2004-02-14 16:26:02

LeMur
Zbanowany
Serwis

thecoolman,14-02-2004, 15:31 napisał:

I tak oto zamiast hyde-parku i wszystkiego, co LeMur miał na myśli aby tu się znalazło tworząc ten wątek, rozpętała się jakże konstruktywna wymiana poglądów na temat samego wątku i jaki on niedobry. LOL!

Czekałem tylko, aż ktoś to powie big_smile

Ze szatzunkiem całem, ale niezupełnie chodziło mnie o to, co mówi np. pan Roody 102... NIE chodzi mi o zlikwidowanie tematów OT, a przynajmniej nie wszystkich, tylko tych, które mogłyby być bez problemów wpisywane jako zwykłe posty, a na które to posty w żadnym wątku miejsca nie ma... Zamotałem zdeka, ale wytłumaczę, a jakże: powiedzmy, że taki kolega BuRn chciałby się z forumowiczami podzielić swojem linkiem... głupio niezmiernie to by wyglądało, jakby założył oddzielny temat, jeszcze głupiej wygląda zaś jedyne wyjście- napisanie w jakimś losowo wybranem wątku "sorry za OT, ale mam fajny link...". Rozumiecie, tłuszczo kochana, teraz? Nie chcę pozbywać się topiców o śmierci płk. Kuklińskiego, czy o Walentynkach, bo akurat te topici prowadzą z jednej strony do poważnych dyskusji, z drugiej do nieco bardziej wyluzowanych [a o to przeca w forum internetowem chodzi!]. Ale śmieciami są np. topici "ogłoszeniowe", nie wspominając już o "Prowokacji" Fratrisa niejakiego...

Pozdrawiam.

#18 2004-02-14 16:51:14

SzczepanSzczur
Użytkownik
Z: Chorzów
Serwis

Lëper_ôrzé,14-02-2004, 14:20 napisał:

a moim zdaniem sa rozne fora dyskusyjne aby gadac na rozne tematy, oczywiscie zawsze sa wyjatki, ale nie widze najmniejszego sensu tworzenia takiego smieciowego watku

Nowy(a) tu jesteś, to pewnie dlatego.  wink
Ja wolę jeden "śmieciowy" wątek niż kilka wątków, które co chwila wracają na szczyt dzięki postom w stylu: "ale durny wątek".
Oczywiście pomysł LeMura wcale nie musi tej sytuacji zmienić, ale zawsze jakaś nadzieja jest.

Bo nowa koncepcja jest taka, że będziemy złe przemieniać w dobre.
A mnie się zdaje, że to wszystko jest nadzwyczaj niesprawiedliwe.

#19 2004-02-14 17:04:44

Kubaa
Użytkownik
Serwis

W sumie racja...

To będzie taki "bank" różnych głupich rzeczy... tak jak piszę LeMur...
Jak ktoś ma jakieś linki, czy cuś to może tu wpakować i po kłopocie, a jak ktoś będzie szukał jakiś dziwnych rzeczy to będzie wiedział gdzie zajrzeć smile 

Ot i cała prawda o partii drobnych cwaniaczków. Powtórzę z satysfakcją: nieudacznicy, amatorzy, badziewie, plastik, wydmuszka. Dodałbym jeszcze: przekręty i złodzieje.(...) Część obrońców tego badziewia gdyby prześledzić nicki w wątkach o kurwach niemytych to także ci urażeni. Zbieg okoliczności? (...) Wypierdalać! To mówiłem ja – Jarząbek

#20 2004-02-15 13:43:46

misiaq
Użytkownik
Serwis

To ja może już zacznę zapełniać to różnymi śmieciami.
2 stronki dla miłośników chomików:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england...ire/3223403.stm
chomik, który zbyt dużym nie jest

http://www.hamstercam.de
tu można było oglądać chomika na żywo, ale niestety zdechło mu się (zdaża się nawet najlepszym).

porsche GT, zawsze tam 'dzie ti... jee

#21 2004-02-15 14:26:59

LeMur
Zbanowany
Serwis

To ja też o chomikach [chociaż podobno to są świstaki...].

Uwaga, rzecz wkurzająca!! Nie radszę słuchać dłużej niż minutę!!

Świstaki/chomiki....

Pozdrawiam...

#22 2004-02-15 19:47:08

Kamis
Użytkownik
Serwis

luz blues babariba kamon ewery bady TU B)

#23 2004-02-16 14:37:42

Filip
Użytkownik
Z: Warszawa
Serwis

Taki wątek to kiepski pomysł lecz założenie 3 forum (1.Forum 3K , 2. Forum Tesowe , 3. FOrum "LUZ") to już lepszy pomysł. Wtedy każdy będzie mógł sobie zajrzeć na forum i OT-y czy Ogłoszenia poczytać.

Bootlegi3xK
Ostatnia aktualizacja: 1 sierpnia

#24 2004-02-16 14:49:47

Roody102
Użytkownik
Serwis

A miałem nadzieję, że akurat Tobie się ten pomysł spodoba. Cholera.

Taki pomysł - z czymś na kształt forum nie o Kaziku, w ramach forum Kazika - był przez chwilę uskuteczniony na depeel, ale Piotrkowi się nie spodobał i ja to rozumiem tak, że forum nie jest forum Kazika, tylko fanów Kazika, więc wszelkie oftopikowe dyskusje - jak ta o patriotyzmie choćby - są jak najbardziej sensowne w tym miejscu.

Spamu to i tak nie wypleni, bo jak ktoś będzie chciał dac ogłoszenie o Allegor, to i tak da ja na najbardziej aktywnym forum, albo w ogóle scrossuje na wszytskie.

Ja to bym nawet forum testy zlikwidował, bo tam się też oftopikowe debaty pojawiają, widać "forum testy" to dla wielu jednak niezrozumiałe okreslenie.

A w temacie pisania o pierdołach. Forum dyskusyjne, jak sama nazwa wskazuje, nie służy do gadania o pierdołach - są blogi, jest irc (#kult) i inne rózne formy komunikacji, gdzie jest na to miejsce. Rozwiązaniem problemu śmieci na tym forum nie jest osobny wątek, forum czy co tam jeszcze, tylko pomyślunek i powściągnięcie swojej nieokiełznanej chęci do pierdolenia głupot gdzie popadnie.
"Proste jak drut, kto nie czai, ten...".

{roody}

Sprzedaliśmy swoje słowa tym, co nas ogłupiają / A ci, ci, co ogłupiają, najlepiej zarabiają / A ci, co dużo zarabiają, ci najlepiej płacą
Kazik - Udana transakcja

#25 2004-02-16 16:58:53

burmistrz
Użytkownik
Serwis

Roody102,16-02-2004, 14:49 napisał:

Ja to bym nawet forum testy zlikwidowa?, bo tam si´ te˝ oftopikowe debaty pojawiaj?, widaç "forum testy" to dla wielu jednak niezrozumia?e okreslenie.

Tutaj mialbym pewne obiekcje. Z praktyki wynika, ze jednak bardziej potrzebne jest forum typu "luz" lub "garbage" niz "testowe", co nie oznacza, ze nie mozna testowac czyjejs spostrzegawczosci na owym forum. I tak, jak ktos bystry, znajdzie sobie info o aukcji lub czymkolwiek na "testowym". Rownie dobrze, gdyby zmienic nazwe na "garbage", mozna by sobie poprobowac jak sie pisze posty itp. Nie wiadomo czy nie takie bylo zamierzenie pierwotne zalozycieli forum, a jedynie nazwa zostala wybrana nieco niefortunnie? Mozna by o to zapytac p.Wieteske w formie "listu otwartego", gdyz dotyczy to wszystkich, co niniejszym czynie. Maja oczywiscie racje i oponenci, jakiegokolwiek osobnego forum, ale zasmiecania, mniej waznymi tematami, uniknac nie sposob. Kazdy widzi jak jest!! Tyle z mojej strony.

http://www.danasoft.com/vipersig.jpg

Mila pani rzekla: nawet gdybym była przeoryszą Zakonu Papierowej Torby Na Łbie, to miałabym to w dupie
Niemila pani teskni za koniem tongue

Stopka forum