KULT FORUM

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Nie będziemy natomiast tolerować szerzenia nienawiści oraz obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

#51 2004-05-19 13:48:31

misiaq
Użytkownik
Z: Poznań
Serwis

Re: Ekstraklasa

po ostatnich meczach Lecha, chociażby tym wczorajszym ja nie wiem co się z moim rodzimym klubem dzieje. Oni grają na poziomie i pną siż coraz wyżej. Gratulacje. Wczoraj na meczu - no po prostu pełna kultura. Mało hamskich przyśpiewek i jakoś tak miło ogólnie big_smile 

porsche GT, zawsze tam 'dzie ti... jee

#52 2004-05-19 16:22:27

lubiej
Użytkownik
Z: Warszawa
Serwis

SaViK,18-05-2004, 23:27 napisał:

Hehe. Nie zgodzie się. Nei wiem, czym się podniecają wszystcy z tą Legią. Z Wisłą przegrali, z Jagą się skompromitowali (też w sumie przegrali)...
W Pucharach Europejskich pokaże jaka jest jej prawdziwa wartość. Życzę dobrze, ale szans nie widzę... obym się mylił...

Legia w całym sezonie przegrała tylko 2 mecze to tej pory... W poprzedniej rundzie z Lechem a w obecnej z Wisłą. Pozatym Legia ma najmniej straconych bramek w ekstraklasie co też o czymś świadczy. A wszystko to osiągneła nie mając wielkich nawisk... Co do Jagi to ważne jest to, że przeszli ją, a w jaki sposób to już inna sprawa...  zresztą nie ma sensu się kłucić... jak powiedziałeś wszystko zweryfikują Europejskie Puchary...

"Kiedy intelektualna część gry przeważa nad duchową, nigdy nie osiąga się sukcesów, nigdy nie dochodzi się do czegoś wielkiego."
John Frusciante

http://tinyurl.com/fru-gif

#53 2004-05-20 18:02:58

Kubaa
Użytkownik
Serwis

Outsider,19-05-2004, 16:22 napisał:

Legia w całym sezonie przegrała tylko 2 mecze to tej pory... W poprzedniej rundzie z Lechem a w obecnej z Wisłą.

Z tego co się orientuje Lech przegrał w Warszawie w poprzedniej rundzie (z tego co pamiętam 2:1).
Legia w tym sezonie przegrała trzy mecze: w poprzedniej rundzie z Wisłą Płock, w tej rundzie z Wisłą Kraków w lidze i Lechem w pucharze...  big_smile

Ja niestety mimo wielkiej sympatii do Lecha, nie mogłem być na tym bardzo ważnym meczu (w tym samym czasie w Arenie grało Jethro Tull - świetny koncert... to tak na marginesie). Z tego co słyszałem od znajomych i co wyczytałem w prasie atmosfera na stadionie była niesamowita, jak nigdy przed tem. Kibice Legii zostali przyjęci oklaskami, usiedli na nowej trybunie, właściwe wśród kobiców z Poznania.
Warto dodać, że fani Legi przyjechali do Poznania samochodami, a kibice Lecha umówili się z nimi poza miastem i prywatnymi samochodami dowieźli do stadionu, tak żeby w pobliżu boiska nie znalazł się samochód z warszawskimi numerami...  :blink:
Sam w to niewierzyłem... :ph34r: ale jeżeli tak było naprawdę jestem z tego powodu bardzo, bardzo zadowolony!

Chciałbym, żeby tak juz zostało, chcociaż dużo wskazuje na to, że tak nie będzie...

aha... wynik, mógłby się powtórzyć w Warszawie...  roll

Kolejorz goll!!!  wink  B)

Ot i cała prawda o partii drobnych cwaniaczków. Powtórzę z satysfakcją: nieudacznicy, amatorzy, badziewie, plastik, wydmuszka. Dodałbym jeszcze: przekręty i złodzieje.(...) Część obrońców tego badziewia gdyby prześledzić nicki w wątkach o kurwach niemytych to także ci urażeni. Zbieg okoliczności? (...) Wypierdalać! To mówiłem ja – Jarząbek

#54 2004-05-20 18:19:46

misiaq
Użytkownik
Serwis

ja mogę zaprorokować że w Wawie będzie 1:0 dla Legii.
Czyli Kolejorz zdobędzie puchar.

porsche GT, zawsze tam 'dzie ti... jee

#55 2004-05-20 18:21:25

Kubaa
Użytkownik
Serwis

misiaq,20-05-2004, 18:19 napisał:

ja mogę zaprorokować że w Wawie będzie 1:0 dla Legii.
Czyli Kolejorz zdobędzie puchar.

Z takm proroctwem mogę się zgodzić, ale ja jednak wolałbym, żeby Lech strzelił w Warszawie jednego gola... To byłoby przepiękne zakończenie sezonu...  roll

Ale to jeszcze trochę czasu do tego meczu... teraz trzeba skupić się na lidze! Właściwie na trzech ostatnich kolejkach!  tongue 

Ot i cała prawda o partii drobnych cwaniaczków. Powtórzę z satysfakcją: nieudacznicy, amatorzy, badziewie, plastik, wydmuszka. Dodałbym jeszcze: przekręty i złodzieje.(...) Część obrońców tego badziewia gdyby prześledzić nicki w wątkach o kurwach niemytych to także ci urażeni. Zbieg okoliczności? (...) Wypierdalać! To mówiłem ja – Jarząbek

#56 2004-05-20 19:06:43

lubiej
Użytkownik
Serwis

Kubaa,20-05-2004, 18:02 napisał:

Outsider,19-05-2004, 16:22 napisał:

Legia w całym sezonie przegrała tylko 2 mecze to tej pory... W poprzedniej rundzie z Lechem a w obecnej z Wisłą.

Z tego co się orientuje Lech przegrał w Warszawie w poprzedniej rundzie (z tego co pamiętam 2:1).
Legia w tym sezonie przegrała trzy mecze: w poprzedniej rundzie z Wisłą Płock, w tej rundzie z Wisłą Kraków w lidze i Lechem w pucharze...  big_smile

miałem na myśli mecze ligowe... A faktycznie! W poprzedniej rundzie z Wisłą Płock przegrali... sorka za błąd... wink

"Kiedy intelektualna część gry przeważa nad duchową, nigdy nie osiąga się sukcesów, nigdy nie dochodzi się do czegoś wielkiego."
John Frusciante

#57 2004-05-20 19:18:26

Filip
Użytkownik
Serwis

To co pokazali kibice Lecha jest naprawdę czymś wielkim jeżeli chodzi o nasza piłkę.

Zresztą taka reakcja na poronioną decyzję Urzędu Miasta jest całkiem normalna.

Pamiętajmy, że Legia ma dalej szanse na Puchar. Jedynym słabym punktem stołecznej drużyny jest nie do końca dobra obrona a dokładniej Marek Jóźwiak, który popełnia skzolne błędy. Dla mnie ten człowiek jako piłkarz się wypalił. Na boisku on może być juz tylko sędzią technicznym. CO z tego, że jest doświadczony ale gra beznadziejnie. O . Sorry. Podczas meczu Valencia - Olymique był ekspertem. I to jest dla niego robota. Razem z Jackiem Zielińskim mają ponad 70 lat, ale to "Zielu" prezentuje klasę.

Za to Lech w ostatnich meczahc pokazał, że ma mocną obronę i sobie moze poradzić z Legią to i z każdym zespołem.

Będę za Legią całym sercem i obstawiam ....3:0  smile

Ja bym się narazie przejmował tym...

Bootlegi3xK
Ostatnia aktualizacja: 1 sierpnia

#58 2004-05-20 19:36:13

lubiej
Użytkownik
Serwis

Kazikowiec,20-05-2004, 19:18 napisał:

Ja bym się narazie przejmował tym...

ehhh... coś czuję, że Wisła już błedu nie popełni... sad ale miejmy nadzieje, że w przyszłym sezonie Legia się troszke wzmocni i wywalczy tytuł!

John Frusciante

#59 2004-05-20 19:39:01

Filip
Użytkownik
Serwis

Co do wzmocnienia to pierwszym i najpoważniejszym punktem jest obrona. Kompletnie usunąłbym Marka "Bereta" Jóźwiaka a kupił utalentowanego młodego obrońce. Takiego Zielińskiego ale o 15 lat młodszego. wink

Środkowa Linia jest najmocniejsza stroną Legii. Tylko szkoda że Vukoviciowi sie kończy kontrakt w czerwcu ale powinien się zgodzić na pozostanie w Legii.

Bootlegi3xK

#60 2004-05-20 19:56:10

Kubaa
Użytkownik
Serwis

Kazikowiec: Ja bym się narazie przejmował tym...

A ja się tym za bardzo nie przejmuje  lol
Ja już wcześniej mówiłem, że Wisła zdobędzie mistrzostwo w tym roku i nie sądze, żeby Legia jeszcze Wisełkę dogoniła...

Za to w przyszłym roku wg mnie walka o mistrzostwo ograniczy się tylko do Legii i Wisły. Nie będzie już mowy a żadnych Amicach i Groclinach... Z takim sponsorem jakiego macie teraz w Warszawie (bardzo zazdroszczę...  sad ) Legia może osiągnąć bardzo, bardzo, bardzo dużo...

czego oczywiście Legii życzę!

ale w tym roku puchar nasz! B)

#61 2004-05-20 20:35:39

Dżon
Użytkownik
Serwis

Obawiam się, że Lech w Warszawie może zagrać bardzo ostrożnie, co przy obecnej formie ich defensywy sprawi, że Legii będzie bardzo ciężko strzelić bramkę sad Ale wierzę nadal. Bo coś się Kubickieu w tym sezonie należy...
A co do Wisły - fart ich, że Amica dała się sfrajerować i parę innych drużyn też :angry: I jeszcze Legia bez Sagana w Krakowie...

"Chickenshit conformist like your parents!!!"

#62 2004-05-21 20:26:49

Filip
Użytkownik
Serwis

onet.pl:

Widzew nie dostał licencji

Dziś do Widzewa dotrze pismo PZPN, w którym piłkarska centrala poinformuje oficjalnie o nieprzyznaniu licencji łódzkiemu klubowi na grę w ekstraklasie w przyszłym sezonie.

Zadecydowały o tym długi klubu w stosunku do piłkarzy, trenerów, działaczy, Urzędu Skarbowego i Zakładu Ubezpieczeń Społecznych. Łódzki klub ma prawo odwołać się od decyzji PZPN w ciągu siedmiu dni. Musi jednak albo spłacić zadłużenia, albo przedstawić potwierdzone przez biegłych dokumenty ugody z wierzycielami.

– Jeśli Widzew nie przedstawi tych dokumentów, nie uzyska licencji na grę nie tylko w pierwszej, ale i w drugiej lidze – powiedział Marcin Stefański z PZPN.

Więcej - w "Dzienniku Łódzkim
".

Szkoda. Ale tylko tak można bylo pokazać co się działo w tym klubie. Klub z tradycjami ale to co robili działacze to przechodziło ludzkie pojęcie.

Jak się dowiedziałem, że działacze pieniądze przeliali sobie na konta zamiast piłkarzom jako zaległe pensje to byłem załamany.

Tu już nie ma co liczyć. Dla mnie to degradacja do III ligi i całkowite usunięcie działaczy a wprowadzenie nowego zarządu lub przekazanie klubu miastu Łódź.

Bootlegi3xK

#63 2004-05-21 22:05:44

lubiej
Użytkownik
Serwis

źle się dzieje w naszej piłce... szkoda trochę widzewa (mam na myśli oczywiście klub smile ) gdyż zabraknie w naszej lidze takich klasyków jak np. Legia - Widzew...

John Frusciante

#64 2004-05-22 01:36:02

janken
Użytkownik

Prawdę mówiąc nie sądze żeby to było złe..Nie zrozumcie mnie źle szkoda mi Widzewa, ale mam nadzieję że to początek zmian na lepsze, w naszym (jakoby) narodowym sporcie.Jeśli jakiś klub nie jest wporządku w stosunku do swoich piłkarzy, a na dodatek ma gigantyczne długi, to nie powinno się pozwalać mu grać w ekstraklasie. 

Dla kogo kogo - dla tego kogo.

#65 2004-05-22 10:13:52

lubiej
Użytkownik
Serwis

oczywiście, że to im może wyjść tylko na dobre... ale jednak trochę ich szkoda smile

John Frusciante

#66 2004-05-22 22:05:25

Filip
Użytkownik
Serwis

Grociln - Legia 2:2

Wisła Zdobyła Mistrzostwo Polski.

Bootlegi3xK

#67 2004-05-22 22:15:59

Slonce
Użytkownik
Serwis

Niestety...
Ale to ostatni taki sezon Wisły
Legia z ITI może będzie znów silną Legią
Poza tym, w sezonie, który już dobiega końca, nie grała źle, a mistrzostwo przegrała nie w Krakowie, tylko w poprzedniej rundzie, niepotrzebnie tracąc 5 punktów.

#68 2004-05-22 22:24:05

Filip
Użytkownik
Serwis

A szczególnie tracąc 3 punkty w Płocku.

Szkoda tej Legii ale jezeli ma się w obronie Marka Jóźwiaka, który w 15 minucie meczu dostaje "kiera" to pogratulować. Legia powinna zacząc zakupy od obrony.

Bootlegi3xK

#69 2004-05-23 00:30:14

lubiej
Użytkownik
Serwis

"Beret" już chyba powinien zastanowić się nad zakończeniem kariery... szkoda, że tylko (może aż) zremisowali. Miejmy nadzieje, że przyszły sezon będzie lepszy!! btw: Świt wygrał z Lechem 1:0 !! Duże brawa dla ekipy z Nowego Dworu smile

John Frusciante

#70 2004-05-23 10:29:09

Lodie
Użytkownik
Serwis

Gdyby "Zielu" dostał czerwoną kartkę po identycznym faulu ( taktycznym),  nikt by słowa nie powiedział o kończeniu kariery. 

Jan O.

#71 2004-05-23 10:35:26

CZŁOWIEK - ŁOŚ
Użytkownik
Z: Mordor
Serwis

Niestety...

Trochę takie gadanie jest nie na miejscu. Rozumiałbym, gdyby szykowały się same osłabienia w Wiśle, a same wzmocnienia np. w Legii. Ale tego typu opiniowanie w dzień po totalnie zasłużonym zdobyciu przez Białą Gwiazdę mistrzostwa kraju zajeżdża legiofilią na milę. hmm

http://www.simonscat.com/specials/sc728x90banner.png

#72 2004-05-23 10:38:13

Filip
Użytkownik
Serwis

Lodie,23-05-2004, 11:29 napisał:

Gdyby "Zielu" dostał czerwoną kartkę po identycznym faulu ( taktycznym),  nikt by słowa nie powiedział o kończeniu kariery.

Stary ale weź pod uwagę błędy Zielińskiego a błędy Jóźwiaka.

Bootlegi3xK

#73 2004-05-23 10:44:36

lubiej
Użytkownik
Serwis

a pozatym Jóźwiak o ile dobrze pamiętam, w tym sezonie chyba z 3 czy 4 czerwone kartki zobczył, a "Zielu" ani jednej jeszcze...

John Frusciante

#74 2004-05-23 11:00:10

CZŁOWIEK - ŁOŚ
Użytkownik
Z: Mordor
Serwis

Panowie, ale albo wymieńcie konstruktywnie te opinie, albo idźcie sobie na czat, co?

http://www.simonscat.com/specials/sc728x90banner.png

#75 2004-05-23 22:51:38

thecoolman
Użytkownik
Z: arejestrowany: 2003-10-18

Slonce,22-05-2004, 22:15 napisał:

Niestety...
Legia z ITI może będzie znów silną Legią

Hehehe,dobre sobie... To zauważ że Wisła w tym roku nie robi takiego błędu jak ostatnio i nie wyprzedaje zawodników,tylko dokupuje nowych. Nawet Żurawski otwarcie mówił że nie chce nigdzie odhodzić,co przy jego byłych wypowiedziach dobrze wróży.Podobno ma wrócić też Kosowski,któremu Wisła dobrze służy i może się odbuduje.
A co do Legii to niebyłbym tak zbytnim hurraoptymistą że ITI przyjdzie i od razu będzie kasę wydawać,bo to raczej nie Abramowicz i pieniądze będą liczyć.
Taka jest moja opinia  wink
A i tak za kilka lat wszystkich przyćmi Lechia Gdańsk  lol  wink   

"Krytyk i eunuch z jednej są parafii, obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi"
A wacuaw na to: "A Mariollaa nadal genialnom aranżom i ogólniom."

Stopka forum