KULT FORUM

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Nie będziemy natomiast tolerować szerzenia nienawiści oraz obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

#51 2009-09-17 09:38:15

Luke
Użytkownik
Z: Babylonu
Serwis

Re: Ostatni post

aha ! a może ktoś po cichaczu na ciepłą emeryturke przechodzi wink

"Przeżyliśmy Ruska to przeżyjemy i Tuska!"
http://www.vimeo.com/user852152

#52 2009-09-17 09:44:43

trini
Użytkownik

bodo napisał:

Tak na początek to są takie magiczne słowa-zaklęcia...

przepraszanie, to nie jest pokazywanie "odrobiny empatii", przynajmniej dla mnie.
kiedy przepraszam, to tylko szczerze. tu szczerości by nie było, na pewno nie dzisiaj.

dlatego już EOT-uję, z ulgą zresztą.

i robię całkiem dobry sos do spaghetti, skurwysynu!

#53 2009-09-17 09:57:56

Bulinek
Użytkownik
Z: miasta prywatnego.

Słuchając te wszystkie "za" i "przeciw" moim zdaniem Kazik ma rację.Komuś nie starczyło cierpliwości i wrzucił płytę w internetowy obieg 2 tyg.przed premierą.Ja sobie cierpliwie czekam i mi korona z głowy nie spadnie.Chodzimy na koncerty ,bijemy brawo,klepiemy po ramieniu a tu za plecami ktoś za przeproszeniem Kazimierzowi "dupę obrabia".Miejmy tylko nadzieję iż osoba ta zostanie odnaleziona i ukarana.Wszak jak śpiewa najgłówniejszy zainteresowany "nie ma litości dla skurwysynów".Zapomnieliście już ?

I nie trać nadziei.Tracić nie wolno....

#54 2009-09-17 10:01:16

GUMA 70
Użytkownik
Z: Nowolipek

Bulinek napisał:

Słuchając te wszystkie "za" i "przeciw" moim zdaniem Kazik ma rację.Komuś nie starczyło cierpliwości i wrzucił płytę w internetowy obieg 2 tyg.przed premierą.Ja sobie cierpliwie czekam i mi korona z głowy nie spadnie.Chodzimy na koncerty ,bijemy brawo,klepiemy po ramieniu a tu za plecami ktoś za przeproszeniem Kazimierzowi "dupę obrabia".Miejmy tylko nadzieję iż osoba ta zostanie odnaleziona i ukarana.Wszak jak śpiewa najgłówniejszy zainteresowany "nie ma litości dla skurwysynów".Zapomnieliście już ?

już została odnaleziona

Ja chcę, ja chcę, ja pragnę, poznać w końcu prawdę...

#55 2009-09-17 10:05:04

holyfido
Użytkownik
Z: Vrotizla

podzielta się informacją któż to taki.

#56 2009-09-17 10:05:53

Small77
Użytkownik
Z: prowincja ale całkiem milutka
Serwis

"Zabrałeś, nie pytałeś, jak nazwać co zrobiłeś
Czuję się pokrzywdzony tym, co mi uczyniłeś "

Ja rozumiem żale i smutki , ja jestem w stanie wiele zrozumieć ale nie pojmuję tego jak mogło Ci przejść przez myśl to że chcemy Cię wydymać. W innym kawałku śpiewałeś coś takiego , co nierozerwalnie łączy się z tym co napisałem wcześniej i bez tego nie ma sensu

"Miej świadomość!
Możesz robić co chcesz!"

Każdy  ma swój rozum i każdy z tych którzy ściągali miał świadomość tego co robi , ale wiedzieli też z całą pewnością co należy uczynić kiedy ten materiał trafi do sklepu. Ty chcesz ujebać skutek a nie przyczynę. Ja mam kolejny raz pretensje do S.P. o to  , że nie dopilnował i dopuścił do takiej sytuacji to jest Jego wina a nie tych którzy dostali złotą zastawę na stół. To że ten materiał trafi do sieci było nieuniknione i nikt o zdrowych zmysłach tego nie neguje ale na na Boga ten materiał powinien znaleźć się w sieci w godzinę po premierze sklepowej a nie na 2 tygodnie przed. To nie jest wina tych którzy ściągnęli ten materiał , to wina ... czy widzisz o czym ja do Ciebie ?

Refleksja przyjdzie mam nadzieję niebawem , mam nadzieję zanim znowu większość zdołasz obrazić.

Pozdrawiam.

"młodzi warszawiacy to szpanerzy , kochają Bony M"

#57 2009-09-17 10:06:08

Marsallah
Użytkownik
Z: between piss & shit
Serwis

Zaloze sie, ze pociecha ktoregos z pp. redkatorow, ktorzy plyte do recenzji dostali.

http://img10.imageshack.us/img10/424/userbar730164.gif
http://imagegen.last.fm/xbox360Elitex/recenttracks/3/Marsallah.gif

#58 2009-09-17 10:09:03

GUMA 70
Użytkownik
Z: Nowolipek

holyfido napisał:

podzielta się informacją któż to taki.

nie wiem, tylko Kazik napisał że już sprawca ustalony

Ja chcę, ja chcę, ja pragnę, poznać w końcu prawdę...

#59 2009-09-17 10:09:58

babeo
Użytkownik
Z: Poznania

Marsallah napisał:

Zaloze sie, ze pociecha ktoregos z pp. redkatorow, ktorzy plyte do recenzji dostali.

To oni płyty dostają na tyle przed premierą? Poważnie?

'Chciałbym być taki młody i inteligentny i pisać takie teksty jak Ziemkiewicz'
Kazik podczas podpisywania NIEPIOSENEK - Empik, Poznań, 29.05.2008

#60 2009-09-17 10:11:03

Dobiasz
Użytkownik

Przeurocze. Wątki. Oba.

Ta płyta to chociaż warta ilości wklepanych literek?

#61 2009-09-17 10:11:59

Luke
Użytkownik
Serwis

dowiemy sie 28go big_smile

#62 2009-09-17 10:18:31

recreativ
Użytkownik
Z: Kolbuszowa
Serwis

Bulinek napisał:

Wiesz, tu trzeba rozróżnić dwie rzeczy. Nikt się tu nie sprzecza z tym, że Kazik nie ma racji. Tę płytę mieli dziennikarze, być może najbliżsi z otoczenia zespołu. Wcale nie stało się dobrze, że krążek jest w sieci przed premierą. Nie ma już niespodzianki, no, po prostu się spierdoliło.

Nie potępiałbym do końca jednak tych, którzy ten materiał ściągnęli. Nie robiłbym tego tak radykalnie i stanowczo z kilku powodów. W większości przypadków wygrała ludzka ciekawość, a nie chęć podjebania czegoś. Wygrała ciekawość przede wszystkim tych, którzy tę kapelę szanują i lubują najbardziej. Ciekawość tych, którzy kupują wszystkie płyty i dbają o nie bardziej niż o wiele droższe i cenniejsze przedmioty. Podejrzewam, że nikt z tego forum nie pomyślał nawet, że chce coś zwyczajnie podpierdolić. To, kurwa, nie tak! Ostre słowa Kazika na pewno zadziałały na sumienia, czemu najlepiej dała tutaj wyraz Trini. Teraz nie da się odwrócić niczego. Potrzeba zatem dystansu, obustronnego zrozumienia i podania sobie rąk, a nie krzyków:

Z jednej strony:
- Nie kupujcie płyt, nie chodźcie na moje koncerty.
A z drugiej:
- Nie będziemy! Nie wyzywaj nas.. ETkurwaCETERA!

Tu naprawdę potrzebny jest spokój i wierzę, że za parę dni będzie po wszystkim : )

Osobiście nie mogę się doczekać, aż powącham okładkę Nowej Płyty Kultu. Hurra!

Dorian Pik

www.lemoor.pl

#63 2009-09-17 10:19:26

Nikos
Użytkownik
Z: prawa strona Wisły
Serwis

Kazik napisał:

Co mnie obchodzi nędzny chuj w dresie co mi wybił szybę w aucie?Ale ,że wśród was znaleźli się tacy co przez wybitą szybę ochoczo wyciągnęli radio? To naprawdę zabolało.

I to tłumaczy odpowiedzialność zbiorową? Tyż piknie...

Nikos
...Gott weiss, ich will kein Engel sein...

#64 2009-09-17 10:32:17

Dudała
Użytkownik
Z: MAZURY
Serwis

Kazimierzu, popieram Ciebie. Szkoda, iż niektórzy nie czytają ze zrozumieniem. Kurwami są złodzieje a nie wszyscy forumowicze. W tym kraju nigdy nie będzie dobrze.

#65 2009-09-17 10:33:01

szczupak
Użytkownik
Serwis

Nie było mnie na forum jakiś czas, a tu takie trzęsienie ziemi.
Z tego co zrozumiałem, to ktoś zajebał płytę przed premierą, wrzucił do internetu i wielu ludzi ją ściągnęło.

Sam nigdy nie powiem, że ktoś, kto ściąga nielegalnie muzykę (czy cokolwiek innego) z netu jest kurwą czy złodziejem i myślę, że Kazik mimo swej stanowczości w tej kwestii też nie ma złudzeń, że nie da się tego powstrzymać, ale dobrze rozumiem co go tutaj tak zabolało.

Po pierwsze, to że ktoś znajomy czy zaufany ukradł jego płytę.
Po drugie, że wrzucił ją do sieci przed premierą.
Po trzecie, że na JEGO forum, fani jego muzyki chwalili się (podobno, bo sam tego nie widziałem) tym że ową ukradzioną płytę ściągnęli.

Tak więc wkurwienie Kazika wydaje się całkiem na miejscu, a Ci którzy się jeszcze obrażają o jego słowa powinni się trochę zastanowić, niemniej jednak zamykanie forum to chyba zbyt poważny krok.

...to jest normalne, że się brzydzę przemocą...
...na szczęście po zimie wiosna jest, na szczęście cykliczny Boga gest ustawił tak na wieki świat, że wszystko kręci się, w koło kręci się...
inicjatywa muzyczna DZIOŁO
PAPRIKA KORPS

#66 2009-09-17 10:57:50

Carlos89
Użytkownik
Z: banowany
Serwis

Kazik nas wyrzuca ;(

Kupię:
http://twojezdjecie.pl/plikinew/8/28/8281282989207.jpg

#67 2009-09-17 11:03:59

Kazimnierz
Użytkownik

Wyszło z tłoczni.To wiemy na pewno.Za parę godzin bedzie wiadomo kto-z nazwiska i imienia.to nie zmienia niczego  w tych kwestiach o których pisałem.Poza tem niech korzystający z usług złodzieja nie piszą ,że mogliśmy lepiej pilnować ,bo to żenada już kompletna.QA cała ta dysputa spowodowała,że paru z was utopiło mnie (się?) kompletnie ,bo miałem was za lojalnych i prawych ludzi.To forum zostanie.Ale nie bedzie się nazywać FORUM KULTu, nad czym boleję.Był u mnie PeWu i gadaliśmy o tym.Poryczałem się mimo,iż wiem że istnieją przecież w życiu inne problemy.Dosyć!!!

#68 2009-09-17 11:08:37

Kaleska
Użytkownik
Z: obecnie niestety z Ząbek..

Kaziku.. Rozumiem rozgoryczenie jednak to forum jest Kultowe i Kultowym będzie (a przynajmniej taką mam nadzieję).. Ludzie powinni zaczekać do premiery ale co poradzić, że stało się jak się stało. Czasu nie cofniemy. a złe emocje nie są najlepszym doradcą.
Ochłońcie wszyscy proszę..

a zaraz trini napiszę, że liżę Kazikowi niewiadomoco.

#69 2009-09-17 11:09:14

kropa
Użytkownik

szacun kaziu, plyte kupie, bilet na koncert juz mam wiec skaczemy w wff, a ten kto bierz od zlodzieja jest kutasem i niech spierdala po dwakroc

http://img.userbars.pl/90/17958.png
http://img182.imageshack.us/img182/9122/userbarkult.png

#70 2009-09-17 11:10:17

Luke
Użytkownik
Serwis

neutral no cóż, ja tylko wspułczuje tego syfu

#71 2009-09-17 12:17:04

Partyzant
Użytkownik
Z: Wrocław
Serwis

trini napisał:

a jakimi innymi słowami niż te, które wyżej i gdzie indziej wyartykułowałam mam pokazać, że ta "odrobina empatii" we mnie jest?
co by Cię, o Czcigodny Ze Szczytu, zadowoliło? jakie słowa byś "skumał"?

przepraszam ale ja tez nie kumam:
"a jednak trwanie w betonie.
znowu się przeliczyłam.
żal na to patrzeć." zeby tu gdziekolwiek sie znalazla "odrobina empatii". Kazdy kij ma 2 konce. Rozumiem Twoje rozgoryczenie wypowiedzia Kazika, ale wyglada na to ze zupelnie nie kumasz czym to bylo spowodowane. Zachowujesz sie jak piecioletnie dziecko: 'No dobra bedzie fajnie, ale niech Kazik przeprosi" i to wlasnie na to jest zal patrzec.

#72 2009-09-17 12:17:44

jabol
Użytkownik
Z: Jaworzna

ale sie porobiło...

ja dalej nie ściągnąłem płyty a jakoś smutno mi razem z wami kurwami... sad

http://imagegen.last.fm/LegoEarphones2/recenttracks/10/jabol8.gif

#73 2009-09-17 12:19:32

taataah
Użytkownik
Z: azeroth

KULT FORUM służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Nie będziemy natomiast tolerować szerzenia nienawiści oraz obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych produktów dot. Kultu, Kazika, KNŻ lub Buldoga, które nie uzyskały naszej zgody. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) czasowo banowane, a w przypadku "recydywy", usuwane z tego forum na zawsze.

- i to jest koncepcja^^

OFFTOP -rano zalozylem koszulke z trasy- pomaranczowa z okazji koncertu RPWL w piekarach bo mi sie pinkaflojda sprała

W obliczu tak wielkiej tragedii, która dotyka USA pragnę zapewnić - wszyscy jesteśmy dziś tuńczykami.

#74 2009-09-17 12:52:11

normajeane
Zbanowany
Z: Kazimierza

trini napisał:

a jednak trwanie w betonie.
znowu się przeliczyłam.
żal na to patrzeć.

Trini - a może odwrócisz wektor nieuzasadnionych pretensji i równie krytycznym okiem spojrzysz na swoje - kwintesencjonalnie betoniarskie - wypowiedzi? Że sparafrazuję Hitlera - Kazimierz ma rację  i zawsze będzie miał!

każdy kij ma dwa końce
ale co, gdy znajdziesz
kończący trzecim końcem

#75 2009-09-17 13:11:27

trini
Użytkownik

@normajeane: gdybyś nie była zajęta parafrazami, to może znalazłabyś to, o co piskasz, zanim zapiskasz.

@Kaleska - gówno o mnie wiesz dziewczynko.

@Partyzant - nie chce mi się już z Tobą, sory.

i robię całkiem dobry sos do spaghetti, skurwysynu!

Stopka forum