jak widać nie do końca wspaniała, jeśli takie coś wynikło.
Dla mnie deklaracja Kazika niczego nie zmienia. Podkreslil nia tylko swoje przekonanie.
Jakkolwiek staram sie zrozumiec jego rozgoryczenie i wspolczuje mu rozczarowania jakiego doznal, pozostaje przy swoim mniemaniu: swiat sie nie zawalil z powodu tego, ze pare osob sie podpalilo i plyte sciagnelo. Bledem bylo natomiast komentowanie zawartosci przedpremierowego wycieku na forum. Choc dyskusje na ten temat ograniczyly sie do kilku porownan i pierwszych wrazen, wiec w sumie i tak nie bylo tragedii.
Nie rozdzierajmy szat, a Tobie, Kaziku, zycze jednak zejscia na ziemie. Napisalem juz raz - mamy rok 2009, ere Web 2.0 i plyt, ktore wyciekaja do internetu przed sklepowa premiera. Gdy Death Magnetic wyciekl tydzien przed premiera, Lars Ulrich (tak krytykujacy web-piratow dekade temu) skomentowal z usmiechem: "W sumie jestem zadowolony, ze stalo sie to tylko na tydzien przed premiera.". Nie kaze Ci, Kaziku, byc zadowolony, ale dla wlasnego zdrowia - zejdz na ziemie. Takie rzeczy beda sie zdarzac. A ze takze na forum? Coz, tu przeciez kazdy moze wejsc. Nie sadziles, ze wszyscy Twoi sluchacze sa swieci?
Nie ma co - kwas zrobił się niezły..Po części zgadzam się ze zdaniem Krzesieq'a co do braku ogłady u szanownego pana Kazimierza. Kurwa niemyta - szczyt elokwencji. Po tym wszystkim sam zastanawiam się czy mam ochotę iść na Kult w październiku (pewnie i tak pójdę) i czy kupię nową płytę (a raczej kupię). Heh naiwny jestem:(
Kiedyś Kazik był dla mnie kimś, a teraz sam już nie wiem o co o nim myśleć...
donkey napisał:
Jeszcze jedno. Ja to naprawdę podziwiam tych, co tak pięknie przepraszają hipokrytę, który nazwał ich kurwą. Naprawdę te przeprosiny są szczere? Brawo! Dostaliście w zamian, że nie dość, że jesteście kurwami, to jeszcze niemytymi, czyli takimi najgorszej kategorii.
Zrobiliśmy brzydką rzecz Kultowi to kazik nas brzydko nazwał . Nie ma tu nic do podziwniania , generalnie powinno sie wychodzić z inicjatywą , dialogiem a nie srać ogniem na prawo i lewo bo to nic nie daje . Moze my przeprosimy to i kazik przeprosi .
kezlok napisał:
Smutne to wszystko.
Mam nadzieje, że teraz będzie już tylko lepiej. Może czasem musi przyjść taki moment. Ja w tej kwestii popieram Kazika, choć oczywiście styl i moc słów była przesadą. Ale na wielu ludziach których znam właściwie tylko z wypowiedzi się po prostu zawiodłem i to strasznie. Wszystko wydawało się inne. Jednak tak się stało i już nie odstanie. Przykre. Płyty nie mialem zamiaru ściągać i nie ściągnąłem, ale przez to wszystko jakoś już tak nie czekam. I głównie z winy co poniektórych forumiczów. Ech.
Lepsze czasy nadejdą, a co.
oj, mam wprost przeciwne uczucia, zobaczysz co się stanie po 28 września
wg mnie to co teraz jest, to pikuś, o tym nawet nikt by nic nie pisał
ps
wiesz, że gdyby ta płyta była ..., to wszyscy by HURRA!
W tej chwili Kazik & Co już to wiedzą ![]()
TEN TEST Z WYCIEKIEM JEST NA "-"
Marsallah napisał:
Gdy Death Magnetic wyciekl tydzien przed premiera, Lars Ulrich (tak krytykujacy web-piratow dekade temu) skomentowal z usmiechem: "W sumie jestem zadowolony, ze stalo sie to tylko na tydzien przed premiera.".
I można mieć takie podejście do tego typu spraw...A nie od razu "kurwy niemyte"..
szyszolewo napisał:
donkey napisał:
Jeszcze jedno. Ja to naprawdę podziwiam tych, co tak pięknie przepraszają hipokrytę, który nazwał ich kurwą. Naprawdę te przeprosiny są szczere? Brawo! Dostaliście w zamian, że nie dość, że jesteście kurwami, to jeszcze niemytymi, czyli takimi najgorszej kategorii.
Zrobiliśmy brzydką rzecz Kultowi to kazik nas brzydko nazwał . Nie ma tu nic do podziwniania , generalnie powinno sie wychodzić z inicjatywą , dialogiem a nie srać ogniem na prawo i lewo bo to nic nie daje . Moze my przeprosimy to i kazik przeprosi .
Tych co nie ściągneli Kazik już przeprosił. Bo jest tu też grupa wielu ludzi, którzy poczuli się poniekąd słusznie obrażeni za wrzucanie ich do jednego wora.
Ale nie każdy ma takie podejście . "kurwy niemyte " może i były przesadą aczkolwiek nie mi oceniać . Kazik od dawna nazywał piratów kutasami i nie widziałem aby ludzie sie obrażali , tym razem do radykalnego zdania na temat doszły emocje i wyszły "kurwy niemyte'.
Bracia napisał:
oj, mam wprost przeciwne uczucia, zobaczysz co się stanie po 28 września
wg mnie to co teraz jest, to pikuś, o tym nawet nikt by nic nie pisał
Sorry za jeden pod drugim. Jak myślisz co się stanie?
Mam nadzieje, że najgorsze już za nami. Nie twierdzę, że tak będzie heh.
a swoja droga, to na pebie dalej jest "hurra". nie jest tak, ze na zyczenie wlasciciela materialu jezeli on sobie tego nie zyczy. serwis usuwa owy material?
A najgorsze że tracą a tym ci którzy nie ściagneli płyty. No i niestety chyba po całej aferze i Kazik straci w oczach fanów. Ale mam nadzieje że zrobia coś temu skurwielowi który wrzucił płytke do neta. No i że Kazik nie skasuje forum.
Ja nie ściągnołem tej płyty.
zgred83 napisał:
a swoja droga, to na pebie dalej jest "hurra". nie jest tak, ze na zyczenie wlasciciela materialu jezeli on sobie tego nie zyczy. serwis usuwa owy material?
Raz, że powinien usunąć. Dwa - może udostępnić namiary na osobę, która to uploadowała. W Niemczech był już taki proces i dwóch kolesi beknęło - Rapidshare na prośbę policji dał na nich namiary.
nie wiem, co się stanie - choć chciałbym mieć taką zdolność do przewidywania
mam jednak poczucie, że miło nie będzie
warunek do hurra optymizmu już zaistniał, ale tego optymizmu nie ma póki co,
bo gdyby taka radość, którą mam namyśli była, nie pisalibyśmy w tym wątku - wręcz napiszę, że na ten wątek by nikt nie zwrócił uwagi
,
tak mi się "cóś" zdaje
ale jak to czaj na parze ?
pare dni odciecia od neta i wszystko sie wali na glowe.
nie widze w slowach Kazika zadnej hipokryzji. jak nawijal (slusznie zreszta)jeden gosc, ktorego nie za bardzo trawię: "trzeba być rurą, żeby wyjebać płytę do internetu" trzeba być rurą(nie unieśmiertelnie tutaj tego słowa na k) żeby ściagnąć płytę swojego ulubionego artysty przed premiera. czekalismy na ta płytę 4 lata. ciężko zebrać się na jeszcze dwa tygodnie cierpliwości?co z tego, że płyta i tak będzie w sieci?a co z solidarnością? zamiast stanąć po stronie swojego ulubionego zespołu w momencie kiedy ktoś zrobił ich w chuja to osoby które ją ściągnęły dobiły ja jeszcze. to,że kupią płytę to nic nie zmieni. bedzie to wyraz szacunku dla zespołu,który wcześniej obrazili. wesprą zespół po tym, jak wcześniej wsparli piratów, którzy postanowili kradzieżą nabić sobie punkty aby zyskać konto premium.
Panie Kazimierzu, nie wiem czy zajrzysz jeszcze na to forum, czy przeczytasz te słowa dziś, czy w ogóle kiedyś. widzimy się jutro w Skarżysku, i chciałbym Ci to powtórzyć na żywo, dużo osób nie będzie, wygląda na to, że z forumowiczów tylko ja. i nie bede się wstydził pokazać tam w koszulce forumowej. bo forum to więcej niż te kilka osób które ściągnęło płyte. to grupa osób,które daje Ci wsparcie od wielu lat. znaleźli się tacy którzy odjebali coś brzydkiego. ale nie byli to wszyscy forumowicze. dlatego zamiast konsekwencje wobec całego forum wyciągać, zamiast obrażać się na wszystkich. to forum to nie tylko forumowicze. to również Ty, Pewu, czyli element, który daje nam oficjalność.
Bracia napisał:
bo gdyby taka radość, którą mam namyśli była, nie pisalibyśmy w tym wątku - wręcz napiszę, że na ten wątek by nikt nie zwrócił uwagi,
tak mi się "cóś" zdaje
Wiesz. Było sporo opinii z tego co czytałem bardzo pozytywnych, włącznie ze stwierdzeniami typu "najlepsza płyta jak dotąd". tak więc nie przesadzałbym. Ile razy pisane było o brzmieniu, które z pewnością na płycie będzie inne.
Mam nadzieję że cała sytuacja nie wpłynie w jakis znaczący sposób na koncerty, lub wogóle na dalszą działalnosć zespołu.
muuuciek napisał:
No i niestety chyba po całej aferze i Kazik straci w oczach fanów.
Chyba w oczach tych którzy zassali nowa płytę. Uważać sie za fana a nim być to dwa pojęcia.
kezlok napisał:
Ile razy pisane było o brzmieniu, które z pewnością na płycie będzie inne.
Skoro przeciek był z tłoczni, to ciężko raczej żeby wypłynął z niej pre-master a nie produkt finalny. Skąd w tłoczni pre-master. ![]()
kezlok napisał:
Bracia napisał:
bo gdyby taka radość, którą mam namyśli była, nie pisalibyśmy w tym wątku - wręcz napiszę, że na ten wątek by nikt nie zwrócił uwagi,
tak mi się "cóś" zdajeWiesz. Było sporo opinii z tego co czytałem bardzo pozytywnych, włącznie ze stwierdzeniami typu "najlepsza płyta jak dotąd". tak więc nie przesadzałbym. Ile razy pisane było o brzmieniu, które z pewnością na płycie będzie inne.
oby
muuuciek napisał:
Mam nadzieję że cała sytuacja nie wpłynie w jakis znaczący sposób na koncerty, lub wogóle na dalszą działalnosć zespołu.
mam nadzieję, że zmieni się sporo po ostatnich 2 dniach. przede wszystkim w postawie Kazika...
Witam!
Rzadko coś pisuję na tym forum, funkcjonuję tutaj raczej jako obserwator, ale to co ostatnio się tu dzieje spowodowało we chęć wtrącenia swoich trzech groszy. Moim zdaniem obie strony konfliktu za bardzo się napinają. Może i Kazik powinien użyć innych słów, ale jako ojciec tego materiału miał prawo w porywie emocji przesadzić (co większość z Was zna pewnie z autopsji). Forumowicze mieli prawo się poczuć urażeni (w końcu ich idol nazywa ich kurwami w dosyć lakonicznym poście). Po dniu wszyscy ochłonęli, Kazik przeprosił urażonych „prawych” forumowiczów, podtrzymał swoje w zdanie w stosunku do tych „złych”. Dziwi mnie tylko postawa tych co to niby ściągnęli i zamiast trzeźwo również spróbować wyciągnąć dłoń w kierunku twórcy, dalej brną w zaparte, że niby nic złego nie zrobili (dziwi mnie ta krótkowzroczność i argumenty na siłę). Przecież to jest (było) forum Kultu. Jak materiał wyciekł przed premierą to chyba można było się spodziewać po forumowiczach ostrej zjebki osoby to udostępniającej a nie ochoczego ściągania płyty w wersji beta. Wiem, że może się narażę, ale przypomniał mi się post trini w którym wyzywa od chujów i innych najgorszych swoich kolegów z pracy, bo pod jej nieobecność używali jej maila, zjebali jej kilkutygodniowy wysiłek i co tam jeszcze. Nie masz przypadkiem poczucia minimalnej analogii do zaistniałej sytuacji? Przeprosiłaś ich za może zbyt mocne słowa napisane w przypływie emocji? Broń Boże nie poczytuj sobie tego jako jakąś osobistą wycieczkę. Po prostu jesteś na tyle wyrazistą osobą na tym forum, że jakoś tak od razu mi się to przypomniało.
Może wypadałoby „wyłączyć” forum na 2-3 dni, dać czas na ostudzenie emocji i próbować podjąć jakiś dialog, a nie odwracać się do siebie plecami. Lubię to forum i zaglądam tu codziennie –szkoda by było aby zniknęło z moich zakładek
Pozdrawiam
Nikos napisał:
Jakie MY? Całe forum? Większa część? Na jakiej zasadzie wprowadzasz odpowiedzialność zbiorową?
Widzę że pojawia się coraz więcej przeprosin, po raz pierwszy widzę jaki masz dar przekonywania. Tylko nie przepraszaj za mnie, bo ja nic nie zrobiłem :-)
My nie oznacza tych co sciagneli. oznacza nas forumowiczow. nie zmuszam tych co sie nie czuja zeby brali odpowiedzialnosc, tylko chcialem zaznaczyc ze kazdy z nas buduje wizerunek forum. w tym sensie to pisalem. i nie wszyscy mają za co przepraszać tylko Ci co się powinni poczuć.
Sorry za niejednoznaczność wypowiedzi.
PS. Sam nie wiedziałem, że ludzie otwarcie przeproszą. jestem pod naprawdę dużym wrażeniem. naprawde jakem Sheldon.
chodi
mattihau napisał:
trini napisał:
nie kupię płyty, bo ja już jej nie chcę.
a tak z ciekawości księżniczko mp3 sobie zostawiłaś czy skasowałaś?
skasowałam wczoraj i była to pierwsza czynność jaką wykonałam po przyjściu do domu.
bo ja fochującą kurwą jestem.