KULT FORUM

24.09.2010 knż w Zakopanym - info na www.knz.art.pl

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Nie będziemy natomiast tolerować szerzenia nienawiści oraz obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

#51 2010-07-29 09:58:13

Marcowy
Użytkownik

Re: tak siem robi koncerty i kasę ;)

Ob.śmieć napisał:

japierdolę, w życiu bym nie uwierzył. właśnie straciłem jakieś 33,33% szacunku dla Kultu i Kazika. teraz już rozumiem czemu mówi się, że Kazik się sprzedał. (...)jestem zdegustowany.

Łeeeee, no weź... Cenę zaporową daje się po to, żeby ktoś jej NIE przyjął, ale skoro ktoś ją nieoczekiwanie łyka, to honorowo jest wywiązać się ze zobowiązania, nawet jeśli jest niewygodne. Moim zdaniem z sytuacji zespół wyszedł z twarzą, a opowieść to fajna anegdota. I tyle.

Niemniej przykro mi, że Twój świat właśnie runął tongue

#52 2010-07-29 10:05:09

Ob.śmieć
Użytkownik
Z: Drewutni

niee no nie runął. za stary na to jestem to raz a dwa, że mój świat to dużo wiecej niż KKK. niemniej miło mi, że się o to zatroszczyłeś tongue  mimo wszystko czuję niesmak bo okazuje się, że jednak piosenki służą tylko do grania i wszystko jest na sprzedaż, kwestia tylko za ile. po prostu KKK traci u mnie wiarygodność w swoim przekazie ale ... nie oni piersi i nie ostatni. w końcu co mnie obchodzą Oni ? ważne jest co Ja zrobię z tym przekazem, czy ja się z tym identyfikuję. a hipokrytom współczuję dualizmu tongue

będę duchem okruchem niepotrzebnym staruchem
któremu ktoś przygotował najgorszą pokutę ...  cool

#53 2010-07-29 10:49:58

topek
Zbanowany
Z: München

Ob.śmieć napisał:

japierdolę, w życiu bym nie uwierzył. właśnie straciłem jakieś 33,33% szacunku dla Kultu i Kazika. teraz już rozumiem czemu mówi się, że Kazik się sprzedał.
szanuję ludzi, którzy w pracy postępują zgodnie z maksymą:

Wszystko co robię, robię dla pieniędzy. Ale to nie znaczy, że dla pieniędzy zrobię wszystko.

jestem zdegustowany.

Infantylny jestes czasami jak dziecko.
Zawodem Kazika jest spiewanie. A jesli dostal super, zlecenie za kosmiczna kase i nie jest to granie z tych ponizajacych (a wedlugm nie nie jest) to w czym problem?

topek -> jak zawsze pozdrawiajacy

#54 2010-07-29 10:57:21

[prezes]
Użytkownik
Z: S'thrash'yn
Serwis

Ten internet powiadam jest chory. Z jednej strony udowadnia się, że ściąganie mp3 jest w porządku, a z drugiej piętnuje się uczciwe zarabianie pieniędzy. Chyba czas się z niego wypisać.

[prezes]
zabijamy czas chodząc na mecze trzeźwi jak stado świń,
umiemy ćwiczyć na siłowni, dziewczyny lubią takich jak my

#55 2010-07-29 13:02:11

pewu
Administrator
Serwis

efiut napisał:

Skoro temat odświeżony - pewu, powiedz jak ten Wasz koncert dla Plusa wyglądał big_smile

Normalnie, jak każdy inny, zespół grał a Kazik śpiewał. Było to dawno więc szczegółów nie pamiętam, ale nie odbiegał ani czasowo ani wykonawczo od tzw. normy. 

pozdr

#56 2010-07-29 17:38:37

Ob.śmieć
Użytkownik

topek napisał:

Zawodem Kazika jest spiewanie. A jesli dostal super, zlecenie za kosmiczna kase i nie jest to granie z tych ponizajacych (a wedlugm nie nie jest) to w czym problem?

przecież nie mówię, że problem. skoro to zawód no to zawód, żadna kasa nie śmierdzi a duża kasa w szczególności. robota jest robota, rzemieślnik jest rzemieślnik.
ja może jestem rzeczywiście nie teges ... kiedyś byłem na imprezie korporacyjnej i grał dla nas perfekt. uczucia miałem ambiwalentne bo z jednej strony kiedyś słuchałem tej muzyki, z drugiej strony uczestniczyłem w totalnej komercjalizacji swoich niegdysiejszych idoli. dobrze chociaż, że Hołdysa nie było - pozwoliło mi to oddzielić kotletową Ewkę od tamtej "prawdziwej". w każdym razie sztuka to nie była, jeno robota. jeśli tak traktować Kult, no to rzeczywiście co się tam czepiać tongue

a z tym że infantylny jestem - odbieram to jako komplement smile

#57 2010-07-29 20:26:37

topek
Zbanowany

Ob.śmieć napisał:

topek napisał:

przecież nie mówię, że problem. skoro to zawód no to zawód, żadna kasa nie śmierdzi a duża kasa w szczególności. robota jest robota, rzemieślnik jest rzemieślnik.
ja może jestem rzeczywiście nie teges ... kiedyś byłem na imprezie korporacyjnej i grał dla nas perfekt. uczucia miałem ambiwalentne bo z jednej strony kiedyś słuchałem tej muzyki, z drugiej strony uczestniczyłem w totalnej komercjalizacji swoich niegdysiejszych idoli. dobrze chociaż, że Hołdysa nie było - pozwoliło mi to oddzielić kotletową Ewkę od tamtej "prawdziwej". w każdym razie sztuka to nie była, jeno robota. jeśli tak traktować Kult, no to rzeczywiście co się tam czepiać tongue

a z tym że infantylny jestem - odbieram to jako komplement smile

Bycie artysta nie wyklucza bycia komercyjnym.
Bo narazie sprawe stawiasz tak, ze jak ktos gra za pieniadze to autmatycznie artysta nie jest.

DLa mnie artysta to czlowiek w czyms wybitny a czy bierze za to pieniadze czy nie, to zupelnie inna sprawa.

#58 2010-07-29 20:35:07

Ob.śmieć
Użytkownik

dupa tam. nie chodziło o to że za pieniądze tylko o to, że na iwencie dla korporacji. trudno żeby ktoś grał za free skoro z tego żyje. ale jak się jedno śpiewa a drugie robi to jest tak, jak w piosence - ten system musi upaść teraz i zaraz śpiewane na koncercie w koszarach analogia jest dla mnie oczywista, czy Ty to widzisz ?

#59 2010-07-29 20:46:28

topek
Zbanowany

Ob.śmieć napisał:

dupa tam. nie chodziło o to że za pieniądze tylko o to, że na iwencie dla korporacji. trudno żeby ktoś grał za free skoro z tego żyje. ale jak się jedno śpiewa a drugie robi to jest tak, jak w piosence - ten system musi upaść teraz i zaraz śpiewane na koncercie w koszarach analogia jest dla mnie oczywista, czy Ty to widzisz ?

Kazdy sobie interpretuj jak chce.
Dla mnie ten system musi upaść teraz i zaraz śpiewane na koncercie w koszarach oznacza nawolywanie do anarchii w mateczniku przemocy panstwowej (armii).
A gdzie Kazik spiewal, ze nie wolno spiewac za pieniadze?

#60 2010-07-29 20:58:46

Ob.śmieć
Użytkownik

Kazik śpiewał, że najchętniej wizualizuje sobie ostateczny krach systemu korporacji ale raczej na koncercie dla plusa chyba inne wybrali kawałki. topek, nie udawaj, że nie qmasz o co mi biega. nie chodzi o to, że za kasę bo chyba zdecydowana większość koncertów jest za pieniądze. chodzi o to, że kontrkultura w tym momencie sięgnęła dna - zawitała pod korporacyjne potrzeby dla ludzi, którzy zapewne nawet w większości najebani śpiewali pewnie tego Baranka czy Celine. tylko że było im wszystko jedno, równie dobrze bawiliby się przy Feel-u lub Budce Suflera albo i nawet lepiej bo więcej by znali kawałków. Kazik nie pisze tekstów o tym, że widział orła cień i generalnie jak dla mnie to chodzi w tym o coś więcej niż pieniądze za granie. w każdym razie moim zdaniem to nie jest muzyka na iwenty i szczerze się dziwię ludziom z plusa, że chcieli akurat Kult. może u nich jakiś kacyk Kult lubi i chcieli mu zrobić dobrze ? albo się zawzięli że zrobią coś nieprawdopobnego i za wszleką cenę ? HGW. zgoda, że wszyscy artyści to prostytutki ale przecież porządne dziwki też mają jakieś zasady - np. unikają pocałunków czy innych udziwnień tongue

#61 2010-07-29 21:05:49

topek
Zbanowany

Ob.śmieć napisał:

Kazik śpiewał, że najchętniej wizualizuje sobie ostateczny krach systemu korporacji ale raczej na koncercie dla plusa chyba inne wybrali kawałki. topek, nie udawaj, że nie qmasz o co mi biega. tongue

Ten cytat z OKSK jest juz bardziej sensowny i tutaj warunkowo sie z Toba zgodze.

Co do reszty wywodu to mi sie nie chce smile

#62 2010-07-29 21:09:41

Ob.śmieć
Użytkownik

no to jestem na warunkowym u topka smile

#63 2010-07-30 09:46:31

Bullet
Użytkownik
Z: Havanagiła
Serwis

pewu napisał:

efiut napisał:

Skoro temat odświeżony - pewu, powiedz jak ten Wasz koncert dla Plusa wyglądał big_smile

Normalnie, jak każdy inny, zespół grał a Kazik śpiewał. Było to dawno więc szczegółów nie pamiętam, ale nie odbiegał ani czasowo ani wykonawczo od tzw. normy. 

pozdr

No tutaj Piotrze jest chyba jakaś nieścisłość. Bo z tego co pamiętam to w księdze Kultu Kazika była mowa o tym, że zespół jakoś grając 30 czy 40 minut był zmuszony do zejścia ze sceny bo Szanowny Coolio powiedział, że nie będzie tyle czekać na wejście i może sobie pojechać z powrotem. Jak to zatem faktycznie było? Piotrze, oświeć nas, czy ten koncert faktycznie odbył się normalnie czy faktycznie musieli chwilę po wejściu od razu schodzić wink .

Pozdr.

"Nauczyłem w życiu się
Paru rzeczy - wszystkich źle.
Ale moją dróżką idź,
Gdy się już nie daje żyć..." sad

#64 2010-07-30 10:11:59

pewu
Administrator
Serwis

Bullet napisał:

pewu napisał:

efiut napisał:

pozdr

No tutaj Piotrze jest chyba jakaś nieścisłość. Bo z tego co pamiętam to w księdze Kultu Kazika była mowa o tym, że zespół jakoś grając 30 czy 40 minut był zmuszony do zejścia ze sceny bo Szanowny Coolio powiedział, że nie będzie tyle czekać na wejście i może sobie pojechać z powrotem. Jak to zatem faktycznie było? Piotrze, oświeć nas, czy ten koncert faktycznie odbył się normalnie czy faktycznie musieli chwilę po wejściu od razu schodzić wink .

Pozdr.

No, ja nic takiego nie pamiętam...  ale było to tak dawno... hmm... w każdym razie na pewno koncert nie trwał 30-40 min., może po prostu go skróciliśmy o te 30 min., czyli trwałby z 2 godz...  przykro mi ale naprawdę nie pamiętam takiej sytuacji.

pozdr

#65 2010-07-30 10:44:04

Marcowy
Użytkownik

Ob.śmieć napisał:

Kazik śpiewał, że najchętniej wizualizuje sobie ostateczny krach systemu korporacji ale raczej na koncercie dla plusa chyba inne wybrali kawałki.

Jak wspomnę swoje półtora roku w korporacji, to nie było firmowej imprezy bez "Malczików", więc OKSK dla Plusa byłoby bardzo na miejscu smile

#66 2010-07-30 11:31:07

onyx
Użytkownik
Z: gdzie wiosna spaliną oddycha
Serwis

Albo oryginalny Dom Wschodzącego Słońca.

wg Juniorki jestem Yrym
A co nam powie Zwierciadełko...
Twoim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić swoje marzenia

#67 2010-07-30 11:44:49

Marsallah
Użytkownik
Z: between piss & shit
Serwis

http://img10.imageshack.us/img10/424/userbar730164.gif
http://imagegen.last.fm/xbox360Elitex/recenttracks/3/Marsallah.gif

#68 2010-07-30 11:49:54

juniorka
Użytkownik
Z: Miasta Szpanerów.
Serwis

Niech żyje Wolność    cool

"Jak się uprę" to wybrnę z każdej kłopotliwej sytuacji. ZAWSZE. smile

kultowezyciejuniorki.blox.pl - moje przeżycia w jednym miejscu. wink

#69 2010-07-31 02:06:22

Ob.śmieć
Użytkownik

dobra, już dobra ... mata rację. piosenka ma służyć do grania. waly mię to już cool

#70 2010-07-31 02:34:58

Ob.śmieć
Użytkownik

a moja firma swego czasu przyczyniła siem do kariery Feel-a wyciągając do zespołu rękę w chudych dla nich latach. teraz nas na nich nie stać na szczęście ale jeden koncert zaliczyłem big_smile  co było robić - jedna z moich pierwszych imprez w tej firmie, nie wypadało się zbyt wcześnie oddalić tongue  na szczęscie to było dawno i nieprawda. w poprzedniej zdarzyło mi się słuchać Big Cyca, Varius Manx, Don Wasyla i Steczkowskiej, z czego najmilej wspominam tę ostatnią wink

#71 2010-07-31 08:00:04

Gómi
Użytkownik
Z: Nowa Huta pod Krakowem
Serwis

Ob.śmieć napisał:

a moja firma swego czasu przyczyniła siem do kariery Feel-a wyciągając do zespołu rękę w chudych dla nich latach. teraz nas na nich nie stać na szczęście ale jeden koncert zaliczyłem big_smile  co było robić - jedna z moich pierwszych imprez w tej firmie, nie wypadało się zbyt wcześnie oddalić tongue  na szczęscie to było dawno i nieprawda. w poprzedniej zdarzyło mi się słuchać Big Cyca, Varius Manx, Don Wasyla i Steczkowskiej, z czego najmilej wspominam tę ostatnią wink

no no. takie uznane firmy za free.
ja miałem raz "zaszczyt" uczestniczyć w "firmowym" koncercie golec orkiestra z plejbeku. niezapomniane wrażenie ;-)

Xuj w żupu.
16.02.2009 dzień który wstrząsnął moim życiem.
www.wu-hae.pl

#72 2010-07-31 09:15:51

GUMA 70
Użytkownik
Z: Nowolipek

Gómi napisał:

Ob.śmieć napisał:

no no. takie uznane firmy za free.
ja miałem raz "zaszczyt" uczestniczyć w "firmowym" koncercie golec orkiestra z plejbeku. niezapomniane wrażenie ;-)

też kiedyś Golców w podobny sposób słyszałem, kolega zaprosił mnie na piknik rodzinny PZU i tam to się działo, dodatkową atrakcją było jak najebany kolo ( w pełni świadomy, świadomy że hej ) wpierdolił się kładem w tojtjokę z której korzystał inny gościu i ją przewrócił, śmiechu co nie miara

Ja chcę, ja chcę, ja pragnę, poznać w końcu prawdę...

#73 2010-07-31 22:57:00

somekind
Użytkownik
Z: a Tobą
Serwis

Ob.śmieć napisał:

Fajnie masz. U mnie w robocie nawet Irena nie chce zagrać. sad

Aryjskich kur nie powstrzymają drogi wytyczone na mapie świata przez judejską plutokrację.

#74 2010-08-01 01:23:26

onyx
Użytkownik
Z: gdzie wiosna spaliną oddycha
Serwis

Ob.śmieć napisał:

dobra, już dobra ... mata rację. piosenka ma służyć do grania. waly mię to już cool

Cieszę się z takiego obrotu sprawy.

wg Juniorki jestem Yrym
A co nam powie Zwierciadełko...
Twoim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić swoje marzenia

#75 2010-08-01 13:45:14

svoraa
Użytkownik
Z: banowany

GUMA 70 napisał:

też kiedyś Golców w podobny sposób słyszałem, kolega zaprosił mnie na piknik rodzinny PZU i tam to się działo, dodatkową atrakcją było jak najebany kolo ( w pełni świadomy, świadomy że hej ) wpierdolił się kładem w tojtjokę z której korzystał inny gościu i ją przewrócił, śmiechu co nie miara

Właśnie sobie to zwizualizowałem i prawie spadłem ze śmiechu z krzesła tongue

Stopka forum