redhead napisał(a):onyx napisał(a):Teraz "Czas ciekawy,czas niespokojny"-rozmowa z Leszkiem Kołakowskim.
czytałem częśc 1 - drugą mam nadzieję doczytać jeszcze
do LK mam stosunek ambiwalentny - mam kilkanaście pozycji autora na półeczce, cenię go wielce (wielki człek to był) ale w kwestiach jego początków jestem nastawiony in minus - szczególnie w tych frag. kiedy kreśli wojnę i czasy tuż po
dziwnie się czasem losy człowieka układają
czerwona "1" warta czytania - polecam
weź poprawkę że Mentzel (sympatyczny człowiek przy bliższym poznaniu skądinąd) to wyznawca LK więc żadnego pytania wrogiego się nie spodziewaj
redhead napisał(a):onyx napisał(a):Teraz "Czas ciekawy,czas niespokojny"-rozmowa z Leszkiem Kołakowskim.
czytałem częśc 1 - drugą mam nadzieję doczytać jeszcze
do LK mam stosunek ambiwalentny - mam kilkanaście pozycji autora na półeczce, cenię go wielce (wielki człek to był) ale w kwestiach jego początków jestem nastawiony in minus - szczególnie w tych frag. kiedy kreśli wojnę i czasy tuż po
dziwnie się czasem losy człowieka układają
czerwona "1" warta czytania - polecam
weź poprawkę że Mentzel (sympatyczny człowiek przy bliższym poznaniu skądinąd) to wyznawca LK więc żadnego pytania wrogiego się nie spodziewaj
monia33 napisał(a):nie ktore czytalam nie które nie , chętnie sięgne i przeczytam propozycje , ciekawi mi także ta ksiażka "Jestem zajebisty, bo jestem Grabażem." musze ją przezczytać !
Pleban napisał(a):Chyba jesteście uprzejmi mylić katolicyzm z instytucją kościoła katolickiego. Prędzej runie to drugie, z powodu wyżej wymienionych odchyleń i hipokryzji. Religia będzie dopóki będzie choć jeden jej wyznawca.
tomekT.T napisał(a):Piotra Majewskiego ,,Niech sobie nie myślą, że jesteśmy kolaborantami" o Protektoracie Czech i Moraw. Książka powinna być lekturą obowiązkową. Jak się dać, żeby się nie dać. Historia dla nas zupełnie egzotyczna i gdyby nie liczne źródła oraz fotografie czytelnik gotów pomyśleć, że zmyślona.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 34 gości